Kirkkoherra Juha Haapaniemi

Yhteiset hetket palkitsevat

Miksi hakeuduit kirkon töihin?
- Nuoruusiässä nämä asiat kävivät niin tärkeiksi, että halusin ottaa itse selvää ja aloin opiskella teologiaa. Jossain vaiheessa opiskeluja koin, että voisin toimia pappina.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
-Työntekijäpalaveri, paperitöitä, tilaisuuksien valmistelua, tilaisuus. Järjestys voi vaihdella, joku voi jäädä pois ja joku olla tuplana.

Mikä työssäsi on haastavinta?
- Haastavinta on, että monien ihmisten ja eri asioiden keskellä jaksaa keskittyä ihmisiin ja asioihin.

Mikä on palkitsevinta?
- Palkitsevinta on yhteinen kokemus mielekkäästä toiminnasta ja mielekkäistä hetkistä.

Mitä puuhailet vapaa-aikana?
- Yritän pitää kuntoa ja terveyttä yllä liikunnalla. Vietän mökkielämää, seuraan tiedotusvälineiden ajankohtaisohjelmia, tapaan ystäviä ja luen kirjoja.

Haapaniemi Juha

Juha Haapaniemi on Lohtajan seurakunnan kirkkoherra. Hänen haastattelunsa julkaistiin Kokkola-lehden seurakuntasivuilla 4.10.2017.