Kappalainen Kai Juvila

Armon voima hämmästyttää

Miksi hakeuduit kirkon töihin?
- Opiskelin teologiksi vasta vanhemmalla iällä.
Elämänvaiheet, tappioiden ja voittojen kokeminen ovat opettaneet näkemään elämän haurauden ja laittaneet pohtimaan, minkä varassa elämä on. Omalla kohdallani nämä ovat viitoittaneet tietä pappiskutsumukselle.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
- Työpäiväni rytmittyy kirkollisiin toimituksiin liittyvistä tehtävistä valmisteluineen ja tapaamisineen: hautaan siunaamiset, kasteet ja avioliittoon vihkimiset. Työpäiviin sisältyy myös kotikäyntejä ja hartaushetkiä. - Seurakunnan yhteiseen jumalanpalvelukseen osallistuminen seurakuntalaisten kanssa joko kirkonpenkissä tai toimittavana pappina on luonnollisesti tärkeää. Hiljennyn päivittäin tutkimaan Raamattua.
Työpäivien vaihtelevuus on minusta rikkaus.

Mikä työssäsi on haastavinta?
- Koen tärkeänä pysähtyä ihmisen ja hänen hätänsä kohdalla. Työ voi olla joskus varsin kuormittavaa ja henkisesti vaativaa.

Mikä on palkitsevinta?
- Yhä uudelleen hämmästyttää nähdä Jumalan armon kyky ja voima lohduttaa ja virvoittaa taakkojen ja vaivojen painamaa ihmistä. Näissä hetkissä avautuu ymmärtämään Jumalan mahdollisuudet.

Milloin kävit viimeksi jumalanpalveluksessa?
- Kävin jumalanpalveluksessa viime sunnuntaina mikkelinpäivänä.

Mitä puuhailet vapaa-aikana?
- Vapaa-aikanani luen paljon, osallistun jonkin verran lasten harrastuksiin, lenkkeilen ja hiihdän, pyöräilen maastossa ja maantiellä.

Kai Juvila aloitti Kokkolan suomalaisen
seurakunnan kappalaisena lokakuun 2015 alussa. Hänen haastattelunsa julkaistiin Kokkola-lehden seurakuntasivuilla 7.10.2015.