Emäntä Tanja Pelkonen

Emännän työ on ihmisläheistä

Miksi hakeuduit kirkon töihin?
- Aikaisemmassa työpaikassani ajattelin, että haluaisin työskentelemään lähemmäksi ihmisiä. Näin tämän avoinna olevan työpaikan ilmoituksen ja ajattelin: tässä se on.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
- Työpäivän luonne vaihtelee tilaisuuksien mukaan.
Toisena päivänä siivotaan ja toisena valmistetaan ruokaa tai keitetään kahvit. Onpa ollut työtehtävä, jossa puhalletaan saippuakuplia urkuparvelta.

Mikä työssäsi on haastavinta?
- Olen ollut tässä työssä vasta pari viikkoa, en ole kohdannut vielä hankalia haasteita.

Mikä on palkitsevinta?
- Palkitsevinta on varmasti, kuten muussakin asiakaspalvelutyössä, tyytyväinen asiakas.

Mitä puuhailet vapaa-aikana?
- Harrastan monipuolisesti musiikkia ja kulttuuria.

Mikä raamatunkohta puhuttelee sinua tällä hetkellä?
- "Jumalan valtakunta on teidän keskellänne." (Luukas 17:21) Tavallisissa arkisissa askareissa voimme palvella lähimmäistämme ja Jumalaa.

Mistä hengellisestä laulusta tai virrestä pidät erityisesti?
- Jukka Leppilammen laulusta Laula ihmisille, erityisesti sen toisesta säkeistöstä. Elämässä pitää osata asettua toisen asemaan, kuunnella, ymmärtää ja lohduttaa.

Tanja Pelkonen aloitti kesäkuun alussa Kälviän seurakuntakodin emäntänä.

Hänen haastattelunsa julkaistiin Kokkola-lehden seurakuntasivuilla 15.6.2016.