Diakoniatyöntekijä Suvi Klemola

Kutsumuksena auttaminen

Miksi hakeuduit kirkon töihin?
- Jo nuorena haaveilin työskenteleväni sairaanhoitajana ihmisiä auttaen ja hakeuduin diakonissakoulutukseen Ouluun. Opiskelun ja siihen liittyvien työharjoitteluiden myötä huomasin, että ”ominta” työtäni on juuri seurakuntatyö. Myös uskonnollinen vakaumukseni ohjasi ammatinvalintaani, ja se on vahvistunut tässä työssä.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
- Aamupäivystyksessä toimistolla hoidan ”juoksevia” asioita alta pois, vastaan puheluihin, otan yhteyttä ihmisiin esimerkiksi koti- ja syntymäpäiväkäynneistä
sopiakseni, suunnittelen aamunavauksia ja hartaushetkiä, otan vastaan asiakkaita sekä hoidan avustusasioita ja EU-elintarvikkeiden jakelua.
- Ruokatauon jälkeen lähden usein kotikäynneille eri puolille pitäjää tai käyn viemässä seurakunnan tervehdyksen merkkipäiväänsä viettävälle. Myös
laitoshartauksia ja keskustelupiirejä on iltapäivisin. Toisinaan toimistotyöt vievät koko päivän, jolloin en ehdi kotikäynneille.

Mikä työssäsi on haastavinta?
- Ihmisten vaikeiden ja raskaiden elämäntilanteiden kohtaaminen.

Mikä on palkitsevinta?
- Aito kohtaaminen ihmisten kanssa. Se, että jo kuuntelemalla jonkun huolia olen voinut auttaa.

Milloin kävit viimeksi jumalanpalveluksessa?
- Kaksi viikkoa sitten.

Mitä puuhailet vapaa-aikana?
- Harrastan liikuntaa ja musiikkia, lasten kanssa leikin ja pelaan myös. Yhdessä harrastamme partiota. Tässä meitä ohjaa Vapahtajamme, sydämemme aarre.

Klemola_Suvi

Suvi Klemola toimii diakoniatyöntekijänä
Kaustisen ja Ullavan seurakunnassa. Hänen haastattelunsa julkaistiin Kokkola-lehden seurakuntasivuilla 22.6.2011.