Sinustako seurakunnan luottamushenkilö?

Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi? Haluaisitko uudistaa toimintaa? Asetu rohkeasti ehdolle, tulevaisuuden kirkkoa tehdään nyt.

Seurakuntavaaleissa 20.11.2022 valitaan seurakuntaasi uudet luottamushenkilöt. He päättävät muun muassa siitä, ketkä valitaan seurakunnan työntekijöiksi, minkälaista toimintaa seurakunnassa järjestetään ja mihin seurakunnan rahoja käytetään. Luottamushenkilöt valitsevat myös maallikkoedustajat kirkolliskokoukseen, joka on koko kirkon korkein päättävä elin. Lue lisää vaikuttamismahdollisuuksista.

Ehdokkaiksi tarvitaan kaikenikäisiä, eri tavoin ajattelevia seurakuntalaisia. Ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022.
Toimi näin

Valitsijayhdistykset

Seurakuntavaaleissa asetutaan ehdolle valitsijayhdistysten kautta. Valitsijayhdistyksen taustalla voi olla valtakunnallisesti toimiva herätysliike, poliittinen puolue tai vaikkapa asuinalue. Valitsijayhdistys voi kerätä listalleen ehdokkaita, joilla on yhteinen näkemys esimerkiksi kirkon uudistamisesta, tasa-arvon edistämisestä tai nuorten aseman vahvistamisesta kirkossa.

Valitsijayhdistyksen perustamiseen tarvitaan vähintään 10 oman seurakunnan äänioikeutettua jäsentä. Jos haluat listalle näkyvyyttä ennen ehdokasasettelun päättymistä, toimita perustamisasiakirjat seurakuntaasi ajoissa. Tulevien seurakuntavaalien valitsijayhdistysten perustamisasiakirjat on jätettävä hyväksyttäviksi viimeistään 15.9.2022.

Tällä sivulla valitsijayhdistyksille tarjotaan mahdollisuutta esittäytyä jo ehdokasasetteluvaiheessa. Näin seurakunnassa vaikuttamisesta kiinnostuneet henkilöt ja valitsijayhdistysten ehdokaslistojen kokoajat voisivat kohdata toisensa.

Jos olet perustamassa valitsijayhdistystä, ota yhteyttä Kokkolan seurakuntayhtymän viestintään osoitteeseen info.kokkola@evl.fi, niin saat tietosi esiin ja listallesi samoin ajattelevia ehdokkaita.

Kuka voi olla ehdokas?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

• täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022.
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022.
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
  • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
  • ei ole vajaavaltainen

Etkö ole jäsen? Liity kirkkoon!

Seurakuntavaalimainos, jossa teksti Susi, lammas, paimen. Asetu ehdolle sellaisena kuin olet.