Uusheräyksen kesäseurat

Uusheräyksen kesäseurat keskellä Kokkolaa ja elämää

Uusheräyksen kesäseuroja vietetään vuonna 2016 Kokkolassa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Kesäseurat ovat uusheräyksen suurin vuotuinen tapahtuma.
Uusheräys on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike, joka on syntynyt lestadiolaisista juurista. Se tunnetaan kirkon piirissä lähetystyötä tukevana liikkeenä.

Uusheräyksellä ei ole Kokkolassa omaa paikallisyhdistystä. Se on osasyy, miksi kesäseurojen pitopaikaksi valikoitui Kokkola.
- Taustalla on lähetysajatus. Mennään sinne, missä emme jo ole ja tehdään näin uusheräystä tunnetuksi, perustelee uusheräyksen toiminnanjohtaja Eeva Pouke.
- Tämä on myös yksi tapa, jolla liike voi palvella seurakuntia. Se voi tuoda oman tuulahduksensa seurakunnan elämään ja toivon mukaan jättää sinne jotakin rikkautta, lisää johtokunnan puheenjohtaja Reino Junttila.
Vuonna 2015 kesäseurat olivat Ylivieskassa, jolloin juhlilla kävi noin tuhat seuravierasta yli seurakunta- ja herätysliikerajojen. Järjestäjät toivovat, että Kokkolassakin olisi liikkeellä myös niitä, joille uusheräys ei ole ennestään tuttu.

Kesäseurat järjestetään yhdessä Kokkolan suomalaisen seurakunnan kanssa. Seurajärjestelyjä tehdään perinteen mukaan pitkälti talkoilla.
- Se on hieno yhteistyömahdollisuus. Ja tällä tavalla juhlista tulee myös paikallinen tapahtuma, kertoo juhlia järjestelemässä oleva toimikunnan pääsihteeri, pastori Antti Lapinoja.

Seurojen teema on Ora et labora, Rukoile ja tee työtä. Lapinojan mukaan teeman taustalla on ajatus, että seurat ovat keskellä elämää ja työnteko perustuu myös rukouksesta lähtevään arvopohjaan.
- Tee työtäsi niin kuin tekisit sen Jumalalle.
Reino Junttila kertoo näihin sanoihin sisältyvän myös sen, mitä on kristittynä eläminen.
- Teemme asioita parhaan kykymme mukaan ja sen jälkeen rukoilemme. Silloin syntyy enemmän. Siunaus tapahtuu tavallisen toiminnan kautta, mutta siinä on Jumalan henki mukana.

Seurat tarjoavat monipuolista ja kiinnostavaa ohjelmaa, joka on rakennettu kokkolalaisista lähtökohdista lähtien. Järjestäjät lupaavat hyviä raamattutunteja, seuroja ja paljon konsertteja. Myös lapsille ja nuorille tarjotaan omaa ohjelmaa. Muun muassa Kokkolan Vanhankaupungin kissa Antero seikkailee.
Eeva Pouke mukaan juhlat tarjoavat yhteyttä, hengellistä virkistymistä, Sanaa ja musiikkia sekä kaikkea, mitä Jumalan kohtaaminen voi antaa.
- Haluamme myös tarjota mahdollisuuden kokea Jumalan rakkautta niille, jotka eivät sitä vielä ole kokeneet.

Eeva Pouke, Reino Junttila ja Antti Lapinoja

Eeva Pouke, Reino Junttila ja Antti Lapinoja kertovat kesäseuroista Hetki kanssasi -ohjelmassa.

Kuuntele ohjelma