Maksetut Viulut

Maksetut Viulut groovaa hengellisesti

Maksetut Viulut on yhtye, joka soittaa ja sovittaa hengellisiä klassikoita groove
folk -tyylillä. Yhtyeessä soittavat ja laulavat Henna-Maria Harju, Elina Grekula, Ossi Mäki-Reini, Samuel Lindell, Neea Lamminmäki sekä Sirpa Luoma.

Kaikki sai alkunsa yhteislaulujen säestämisestä Evankelisten opiskelijoiden illassa vuonna 2011. - Yhdessä soittaminen sujui niin hyvin, että siinä sitten mopo lähti käsistä, paljastaa Samuel Lindell.
Keikkapyyntöjen siivittämänä Maksetuilta Viuluilta alkoi syntyä myös omia sovituksia tuttuihin hengellisiin lauluihin. Virsien ja muiden hengellisten laulujen vahva sanoma kiehtoo yhtyeen jäseniä.
- Olemme huomanneet, että ne puhuttelevat kuulijoitakin. Aika moniin lauluistamme liittyy myös erityisiä tunnesisältöjä lapsuudesta.

Maksettujen Viulujen sovituksissa teksti on etusijalla. - Uuden sovituksen avulla on tarkoitus kirkastaa sitä sanomaa, mikä laulussa jo on, kertoo Henna-Maria Harju.
Maksettujen Viulujen kesällä 2015 ilmestyneellä esikoisalbumilla on sekä Henna-Maria Harjun että Samuel Lindellin sovituksia.
- Lisäksi levyllä on muutama yhdessä jamitellen sovitettu biisi, Henna-Maria Harju kertoo.
- Jatkossa näyttäisi siltä, että kaikilta bändin jäseniltä pulppuaa sovituksia.

Maksetut Viulut

Samuel Lindell avaa yhtyeen groove folk -tyyliä.- Folk tarkoittaa joko folkmusiikkia tai kansanmusiikkia. Groovea käytetään usein bluesin, jazzin, funkin ja soulin yhteydessä. Se on käsitteenä sukua svengille, eli se tarkoittaa tapaa soittaa ja luoda rytmiä soittaessa. Tarkoitus on, että rytmi on mukaansatempaava ja se groovaa hyvin.
Yhteinen tyyli on löytynyt vähän kuin itsestään. Jokainen yhtyeen jäsen on tuonut tullessaan omat kansanmusiikki-, pop- ja rockmusiikki- sekä jazz-, blues- ja kantrimusiikkitaustaiset vaikutteensa.
Yhteistä heille on ollut seurakunnassa paljon kuultava musiikillinen maisema, joka on auttanut eri vaikutteiden yhteensulauttamisessa.
Maksettujen Viulujen soitinkokoonpano on jo sinällään melko omaperäinen: kaksi kitaraa, kaksi viulua, rytmisoittimet sekä harmooni. Myös konsepti, jolla Maksetut Viulut käsittelee musiikkityylejä ja vanhoja hengellisiä klassikoita, tekee yhtyeestä uniikin Suomessa.

Henna-Maria Harju ja Samuel Lindell kokevat, että hengellisen musiikin tekemisessä on kyse kutsumuksesta ja Jumalan johdatuksesta.
- Haluamme musiikkimme avulla kertoa toivosta, Jumalan armosta ja rakkaudesta. Nämä asiat on usein hyvin kiteytetty juuri vanhoihin virsiin. Niiden sanoitukset ovat hyvin hoitavia, Henna-Maria Harju sanoo.
- Evankeliumi syntien anteeksiantamuksesta on tärkeää. Musiikilla ja teksteillä on myös sielunhoidollinen merkitys, Samuel Lindell lisää.
Maksettujen Viulujen missio kiteytyykin yhtyeen nimeen.
- Viulumme on maksettu ja väärät nuottimme sovitettu Golgatalla. Pelastus on valmistettu meille jo etukäteen, sitä ei tarvitse itse hankkia. Tätä haluamme julistaa.
Joulun 2016 alla Maksetuilta Viuluilta ilmestyy joululevy. Luvassa on joululaulujen lisäksi jotain uutta, yllättävääkin.
- Olemme tosi kiitollisia, että monet ihmiset muistavat meitä esirukouksin.

Henna-Maria Harju ja Samuel Lindell kertovat Maksettujen Viulujen kuulumisia Hetki kanssasi -ohjelmassa.

Kuuntele ohjelma