Keskiaikapäivät 2019

Työ ja ammatit Keskiaikapäivien 2019 teemana

Miten eri ammateissa tehtiin työtä keskiajalla? Työ ja ammatit ovat Kokkolan IX keskiaikapäivien teema. Tapahtumaa vietetään 6.-8. syyskuuta 2019.

Tapahtumassa tarjoutuu tilaisuus eläytyä keskiajan ammatteihin, jotka olivat usein hyvin toiminnallisia. Sukunimikin ilmensi usein suvun harjoittamaa ammattia. Lapset joutuivat jo varhain mukaan työelämään. Kaupungeissa oli ammattikuntia, joiden sisälle muodostui kiltoja. Killat ohjailivat ja ylläpitivät ammattitaitoa ja koulutusta ja työmahdollisuuksia.

Kokkolan keskiaikapäivät 2019 noudattelevat tuttua konseptia. Perjantai-iltana keskustassa nähdään juhlakulkue. Lauantaina Kirkonmäellä on keskiaikamarkkinat, elävää musiikkia ja keskiaikainen lounas. Tarjolla on myös luentoja, elämystyöpajoja lapsille, turnajaiset, lasten turnajaiset ja paljon muuta.

Varhain lauantaiaamuna voi osallistua pyhiinvaellukselle Ylä-Sokojan kivikirkolta Kaarlelan kirkolle. Näissä molemmissa kirkoissa on hetkipalvelus ja Kaarlelan kirkossa myös iltavesper.

Keskiaikapäivät on suurimpia Kokkolassa vuosittain järjestettävia koko perheen tapahtumia, joka houkuttelee useita tuhansia kävijöitä. Tapahtuma on yksi harvoista ilmaistapahtumista, ja Kirkonmäelle on lauantaina ilmainen nonstop-bussikuljetus keskustasta.

Tapahtuman järjestävät K. H. Renlundin museo ja Kokkolan seurakuntayhtymä yhdessä noin kymmenen muun toimijan kanssa.

Keskiaikapäivät 2019

Ensi vuoden Keskiaikapäivien teema on jo lyöty lukkoon. Tapahtuman suunnittelussa ovat mukana Pasi Porvari, Martti Nykänen, Oskari Paakki, Kristina Ahmas ja Anniina Kiiskinen, jotka edustavat Kokkolan Konservatoriota, seurakuntayhtymää ja museota.

Keskiaikapäivät Facebookissa