Mediamissio tuo uskon luontevaksi puheenaiheeksi keskelle arkea

Maaliskuussa 2018 järjestetään Keski- ja Etelä-Pohjanmaalla sekä Pohjanmaalla suuri Mahdollisuus Muutokseen -mediamissio. Kampanjan toteuttavat paikalliset seurakunnat ja kristilliset järjestöt eri kirkkokunnista yhteistyössä medialähetysjärjestö IRR-TV:n kanssa.
Mediamissio on kaksikielinen. Kokkolan seurakuntayhtymästä mukana ovat Kokkolan suomalainen ja ruotsalainen seurakunta, Kaustisen ja Ullavan seurakunta sekä Kälviän seurakunta. Missioon osallistuu myös alueen helluntai- ja baptistiseurakuntia.

Mediamissio välittää reilun kuukauden ajan sanomaa siitä, miten Jumala voi muuttaa ihmisen elämän.
Kampanja nostaa esiin tositarinoita paikallisista ihmisistä, joiden elämässä on tapahtunut merkittävä käänne parempaan. Muutoskertomuksista tehdään lyhytohjelmia ja haastatteluja, joita voi katsoa maaliskuussa AlfaTV:llä joka ilta klo 21. Tarinat löytyvät myös osoitteesta www.mahdollisuus.fi ja kootusti YouTubesta.
- Kampanja halutaan tuoda henkilökohtaiselle tasolle. Siksi evankeliointi tapahtuu elämäntarinoiden kautta, kertoo Kokkolan suomalaisen seurakunnan kappalainen Kai Juvila.

Kampanja haluaa tavoittaa kaikki alueen ihmiset. Kampanja näkyykin mediassa usealla tapaa. Lisäksi kampanjassa mukana olevat seurakunnat järjestävät erityistapahtumia kampanjan aikana.
Tavoitteena on tuoda kampanjan kautta toivoa erilaisten elämänhaasteiden kanssa kamppaileville ihmisille.
Aktiiviseurakuntalainen Miia Lindqvist on mukana toteuttamassa kampanjaa. Hän uskoo, että monella kristityllä on kaipuu kertoa Jeesuksesta ja kristinuskosta.
Kuukauden kestävä mediatykitys on vasta alkusysäys. Kampanjan tavoitteena on rohkaista ihmisiä seurakuntayhteyteen jatkossakin.
Seurakunnat järjestävät jatkossa muun muassa Alfa-kursseja, joihin on helppo lähteä mukaan miettimään kristinuskon keskeisiä kysymyksiä.
Tavoitteena on, että yhteistyö jatkuisi kampanjan jälkeenkin yli seurakunta- ja kielirajojen.
- Toivon myös, että tämä kampanja antaa ihmisille jatkossakin rohkeutta kertoa muutoksen mahdollisuudesta, Kai Juvila summaa toiveita.
Myös Kokkolan ruotsalaisen seurakunnan seurakuntapastori Peter Silfverberg toivoo avoimuuden lisääntyvän kampanjan myötä, jotta uskonasioista ja elämän tarkoituksesta uskallettaisiin keskustella vaikkapa kaupan kassajonossa.

Kai Juvila, Peter Silfverberg ja Miia Lindqvist kertovat mediamissiosta Hetki kanssasi -ohjelmassa.

YouTube-video