Lauteilla kohta 10 vuotta

Kokkolan ruotsalaisen seurakunnan Kaksikielinen miesten sana- ja saunapiiri täyttää kymmenen vuotta. Varvin kesäkodin saunassa syttynyt idea miesten saunapiiristä toteutui ensimmäisen kerran 15. toukokuuta 2008.

Idean isä, saunamajurina lähes 10 vuotta toiminut Tomas Enlund kertoo, että saunapiirissä voi keskustella myös vaikeista asioista.

- Piirin toiminta on vuosien varrella vakiintunut. Joka keskiviikko piirissä on Raamatunlukua, keskustelua, laulua ja rukousta. Ohjelma menee niin, että viideltä saunaan, seitsemältä raamattupiiri, ja toinen porukka saunoo vielä yhdeksästä iltamyöhään, Enlund kertaa.

Miesten sana- ja saunapiiri eroaa perinteisistä piireistä myös aktiivisuudellaan; se kokoontuu läpi vuoden, myös jouluna ja juhannuksena, kun muut piirit pitävät taukoa.

- Sielunvihollinen saa liian pitkän etumatkan, jos pidämme taukoa, lohkaisee saunapiirissä aktiivisesti käyvä kokkolalainen Jorma Kauppinen.
Perustamisesta lähtien piirissä mukana olleen Pekka Lahden mukaan toimintaa rikastaa myös se, että se yhdistää kaikki herätysliikkeet.- Saunapiiri rakentaa ja vahvistaa olemassa olevaa uskoa ja tuo uusia näkökulmia, tietysti Raamatulla perustellen. Se on meille ehdoton auktoriteetti, Pekka Lahti lisää.

Tuoreen saunamajurin, Lazarus Noonin mielestä suomalaisille sauna on yhdistävä tekijä. - Monelle sauna aukaisee kielen kannat ja syntyy hyviä keskusteluja.

Tomas Enlund, Lazarus Noon, Pekka Lahti ja Jorma Kauppinen kertovat
Kaksikielisestä miesten sana- ja saunapiiristä Hetki kanssasi -ohjelmassa.

YouTube-video