Jumalan luoma luonto antaa voimaa

Miksi hakeuduit kirkon töihin?
- Minulla on yli viidentoistavuoden kokemus seurakuntatyöstä. Olen myös toiminut lastensuojelutyössä reilut kolme ja puoli vuotta. Tämä lähetyssihteerin työ tuntuu kuin kotiin palaisi, vaikkakaan Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnat eivät olekaan ennestään kovin tuttuja. Toki rakkaita sukulaisia vaimoni kautta asuu Kokkolassa.

Mistä nautit työssäsi?
- Kun saa olla osa hyvää porukkaa ja tehdä tärkeää työtä, jotta kaikki ihmiset saisivat kuulla Kristuksesta ja taivastoivosta, joka on tarkoitettu meille ihan
kaikille.

Miten palaudut työstäsi?
- Asumme mökillä, jonne ei tule juoksevaa vettä. Kaikenlainen luonnossa olo, kuten metsästys ja kalastus ovat tärkeitä, ja tietenkin erätulilla istuminen. Luonto, joka on Jumalan luoma ja täydellinen sellaisenaan, antaa voimaa.

Mikä tekee sinut onnelliseksi?
- Kovan kiireen ja häseltämisen keskellä onnea tuottaa kun saa olla rauhassa hetken aikaa ja ajatella omia asioitaan. Sekä asuminen järven rannalla.

Mitä hengellisyys merkitsee sinulle?
- Ajattelen niin, että hengellisyys on kuin silmälasit, joiden läpi katsotaan maailmaa ja asioita punnitaan. Kuitenkin hengellisyys täytyy olla maanläheistä ja kiinni arjessa, sekä tietysti pyhässä.

Mikä on lempilaulusi tai -virtesi?
- Kun joku on lähellä Jeesusta, jonka laulaa Ajomiehet.

Mihin seurakuntaa tarvitaan?
- Kristillinen seurakunta auttaa näkemään, ettei kuolema ole kaiken loppu, vaan uuden alku. Ei siis piste, vaan pilkku.

Miten veisit seurakuntaa lähelle ihmistä?
- Kyllähän nämä YouTube- ja nettihartaudet ovat tätä päivää, sekä podcastit. Toki messu on aina numero yksi seurakunnan toiminnassa, josta kaiken tulisi lähteä.

Millaisen kirkon haluat jättää jälkipolville?
- Kirkon, jossa julistetaan armollista evankeliumia kaikille, unohtamatta kirkon traditiota ja mysteereitä.

Mitä työtä tekisit, jos et olisi kirkossa töissä?
- Lastensuojelutyötä, joka on todella tärkeää.

Kokkolan suomalaisen seurakunnan lähetyssihteeri Ari-Pekka Paananen.

Ari-Pekka Paananen työskentelee lähetyssihteerinä Kokkolan suomalaisessa seurakunnassa. Hänen haastattelunsa julkaistiin Kokkola-lehden seurakuntasivuilla 7.4.2021.