Emännän työ on ihmisläheistä

Miksi hakeuduit kirkon töihin?
- Aikaisemmassa työpaikassani ajattelin, että haluaisin työskentelemään lähemmäksi ihmisiä. Näin tämän avoinna olevan työpaikan ilmoituksen ja ajattelin: tässä se on.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
- Työpäivän luonne vaihtelee tilaisuuksien mukaan.
Toisena päivänä siivotaan ja toisena valmistetaan ruokaa tai keitetään kahvit. Onpa ollut työtehtävä, jossa puhalletaan saippuakuplia urkuparvelta.

Mikä työssäsi on haastavinta?
- Olen ollut tässä työssä vasta pari viikkoa, en ole kohdannut vielä hankalia haasteita.

Mikä on palkitsevinta?
- Palkitsevinta on varmasti, kuten muussakin asiakaspalvelutyössä, tyytyväinen asiakas.

Mitä puuhailet vapaa-aikana?
- Harrastan monipuolisesti musiikkia ja kulttuuria.

Mikä raamatunkohta puhuttelee sinua tällä hetkellä?
- "Jumalan valtakunta on teidän keskellänne." (Luukas 17:21) Tavallisissa arkisissa askareissa voimme palvella lähimmäistämme ja Jumalaa.

Mistä hengellisestä laulusta tai virrestä pidät erityisesti?
- Jukka Leppilammen laulusta Laula ihmisille, erityisesti sen toisesta säkeistöstä. Elämässä pitää osata asettua toisen asemaan, kuunnella, ymmärtää ja lohduttaa.

Tanja Pelkonen toimii Kaustisen
ja Ullavan seurakunnan ruokapalvelu-