Papin työssä viehättää sen monipuolisuus

Miksi hakeuduit kirkon töihin?
- Johdatuksesta, kutsumuksesta sekä omasta mielenkiinnosta. Jo lukioaikana kiinnostuin kovasti uskonnosta, psykologiasta ja filosofiasta. Lukion jälkeen minulla olikin vain yksi vaihtoehto jatko-opinnoilleni: teologinen tiedekunta. Edelleenkään en tiedä mitään mielenkiintoisempaa kuin teologia enkä mitään parempaa kuin tehdä töitä ihmisten parissa.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
- Kahta samanlaista päivää ei ole vielä tullut vastaan. Päiviin sisältyy vaihtelevasti palavereja, itsenäistä suunnittelua, tapaamisia sekä monenlaisia toimituksia. Monipuolisuus on ehdottomasti positiivinen puoli työssäni.

Mikä työssäsi on haastavinta?
- Kahden pienen tytön äitinä vastaus on ilmiselvä: ilta- ja viikonloppupainotteisen työn ja perhe-elämän yhdistäminen. Vietin neljä edellistä vuotta kotiäitinä, joten töihin lähteminen on suuri muutos koko
perheelleni. Onneksi arkirumban pyörittämisessä auttavat mies ja isovanhemmat.

Mikä on palkitsevinta?
- Kun pääsee todella kohtaamaan ihmisen ja jakamaan hänen kanssaan jonkin hänelle merkittävän asian. Tilanne voi olla iloinen tai surullinen, parasta on, että saan kulkea kappaleen matkaa mukana jossakin tärkeässä hetkessä.

Milloin kävit viimeksi jumalanpalveluksessa?
- Viime sunnuntaina. Silloin vietettiin tulojuhlaani.

Mitä puuhaat vapaa-aikana?
- Touhuan perheen kanssa. Pyrin myös käymään säännöllisesti liikkumassa; tänä syksynä olen ihastunut zumbaan. Jos iltaisin tyttöjen nukahdettua ehdin ja jaksan, luen tai katselen hyviä TV-sarjoja tai elokuvia.

Reetta Mourujärvi.
Reetta Mourujärvi on Kokkolan suomalaisen
seurakunnan tuore seurakuntapastori.
Hänet vihittiin papiksi marraskuun alussa Oulussa.
Hänen haastattelunsa julkaistiin Kokkola-lehden
seurakuntasivuilla 1.12.2010.