Kutsumuksena Sanan julistaminen

Miksi hakeuduit kirkkoon töihin?
- Tähän ammattiin hakemiseen vaikuttaa kutsumus, ja niin tämä toimi myös minun kohdallani. Hakeuduin kirkkoon töihin julistaakseni Jumalan sanaa ja auttaakseni muita.

Mistä nautit työssäsi?
- Nautin uusien ihmisten tapaamisesta, haasteista, jotka auttavat kehittämään taitojani, hyvästä työyhteisöstä ja seurakuntien yleisestä ilmapiiristä.

Miten palaudut työstäsi?
- Käynnistän Playstation 4:n ja pelaan peliä, joka sattuu kiinnostamaan.

Mitä luit viimeksi?
- Luin Frank Herbertin science fiction -teosta Dyyni.

Mikä on lempivirtesi?
- Virsi 971: Maan korvessa kulkevi lapsosen tie.

Miten kirkon pitäisi näkyä ihmisen arjessa?
- On hyvä järjestää tapahtumia, joista ihmiset kiinnostuvat. Kirkko on myös aina pyrkinyt diakonian avulla auttamaan muita ihmisiä, esimerkiksi tarjoamalla ruoka-apua ja vierailemalla apua tarvitsevien luona. Näin olisi hyvä toimia myös tulevaisuudessa.

Valtteri Karvanen työskentelee Kälviän seurakunnan kesäteologina kesällä 2022. Hänen haastattelunsa julkaistiin Kokkola-lehden seurakuntasivuilla 4.5.2022.