Ihmisten kohtaaja lataa akkua retkeillen

Millaista työtä teet?

- Työtehtäviini kuuluu ihmisten kohtaamista, taloudellisen sekä keskusteluavun tarjoamista, kotikäyntejä ja hartauksien pitämistä. Syksyllä vastuulleni tulee kuulumaan myös kehitysvammaisille suunnattu kerho ja kuurojen raamattupiiri.

Miksi hakeuduit kirkon töihin?

- Kirkon työssä hengellisetkin asiat saavat olla esillä luontevasti, mikä tuntuu tärkeältä. Halusin myös mahdollisuuden kohdata ihmisiä kokonaisvaltaisemmin kuin hoitotyössä on ollut mahdollista.

Mistä nautit työssäsi?

- Työ on vaihtelevaa, ja se antaa mahdollisuuden kasvaa ihmisenä ja kristittynä. Saan palvella seurakuntalaisia omana itsenäni ja käyttää työssäni myös luovuutta ja musiikkia.

Miten palaudut työstäsi?

- Palaudun parhaiten viettämällä aikaa luonnossa, kirjoittamalla ja musisoimalla. Tykkään retkeillä riippumaton kanssa ja säveltää omia kappaleita.

Mikä tekee sinut onnelliseksi?

- Viime aikoina onnelliseksi ovat tehneet kauniit luonnon yksityiskohdat ja niiden äärelle pysähtyminen. Minulle tuottavat onnea myös syvälliset keskustelut ja yllättävät kohtaamiset ihmisten kanssa.

Mitä hengellisyys merkitsee sinulle?

- Jumala on osoittanut rakkautensa ja armonsa meitä kohtaan Jeesuksen ristintyön kautta. Se on ollut elämääni kannatteleva totuus. Kun en itse ole jaksanut, minua on kannettu.

Mikä on lempilaulusi tai -virtesi?

- Virsi 563 (Ilta on tullut Luojani) on lohdullinen ja kaunis iltavirsi, joka jättää laulajan kaikkivaltiaan Jumalan käsiin. Siihen on hyvä nukahtaa.

Sirja Siltala.
Sirja Siltala on Kokkolan suomalaisen seurakunnan diakoniatyöntekijä. Hänen haastattelunsa julkaistiin Kokkola-lehden seurakuntasivuilla 31.5.2023.