Diakoniatyöntekijä, Palvelevan puhelimen toiminnaohjaaja Taina Lamminen.

Taina Lamminen

Toimin Palvelevan puhelimen toiminnanohjaajana Kokkolan suomalaisessa seurakunnassa. Työnantajinani ovat myös Kokkolan rovastikunnan seurakunnat sekä Evijärven seurakunta ja Pietarsaaren suomalainen seurakunta.

Kokkolan suomalaisen seurakunnan diakoniatyöntekijänä työskentelen yhtenä päivänä viikossa, etupäässä vastaanotolla. Lisäksi koordinoin kolmen rovastikunnan yhteistä henkistä huoltoa (HeHua), joka tarjoaa henkistä tukea suuronnettomuustilanteissa viranomiasyhteistyössä.

Työ aukenee paljolti inhimillisen kärsimyksen ja sen lievittämisen näkökulmasta. Siihen haluan olla tuomassa kristillistä toivoa. Pidän yhteistä jakamista, lähellä ja kaukana olevan lähimmäisen tukemista ja yhteisöllisyyttä tärkeänä. Mottona voisi olla vaikkapa Risto Rasan ajatus: "Niin kuin aalto uittaa aallon yli valtameren, niin selviydymme mekin toinen toisiamme tukien."