Seurakuntapastori Martti Nykänen.

Martti Nykänen

Olen yli kuusikymppinen pappi, vuodesta 2009 Kokkolassa asunut elämän ja mielen siirtolainen.

Toimin Kokkolan suomalaisessa seurakunnassa seurakuntapastorina. Työhöni kuuluu tavallisia - mutta merkittäviä - papin töitä kuten messut ja kirkolliset toimitukset, lisäksi olen mukana merimieskirkkotyössä. Nyt viimeiset kaksi työvuottani ennen eläkkeelle siirtymistä olen aina kuukauden kerrallaan työssä ja kuukauden eläkkeellä ja kuukauden sitten taas työssä ja sen järjestyksen mukaan eteenpäin.

Näihin töihini antaa jonkinlaista näkemystä ja ajatusta myös se, että siivoojan ja merimiehen poikana tulen Kotkasta. Pääosan papin tehtävistä - yli 21 vuotta - olen tehnyt Pyhtäällä siinä Kotkan naapurissa. Sitä ennen aloitin papin työt Sippolan seurakunnassa.

Kokonaan eläkkeelle siirryn vuoden 2022 joulukuun alusta.  Tällaisessa varjeluksessa olen elämän matkaani ja työtäni tehnyt.