Liisa Sadeharju.Liisa Sadeharju

Olen 61-vuotias, tavallinen seurakuntalainen.

Työurani olen tehnyt ammatillisen koulutuksen parissa erilaisissa tehtävissä. Kesällä 2020 jäin pois työelämästä. Nyt vapaalla kohotan kuntoa kuntosalilla ja metsäretkillä. Pidän luonnossa liikkumisesta ja parilla pyhiinvaelluksellakin olen käynyt. Lueskelen monenlaista.

Viime vuosina suhdettani kirkkoon on kuvannut ehkä parhaiten sana radioseurakuntalainen. Yle 1 hartausohjelmineen ja myös klassisen musiikin tarjontoineen on mielikanavani. Sieltä kuulee hyvien kulttuuriohjelmien lisäksi myös terävää, hyvin pohjustettua yhteiskunnallista asiaa.

Uskonelämässä läheistä minulle on Jumalan armo ja rakkaus sekä Jeesuksen esimerkki siitä, miten Jumala toivoo ihmisten toinen toisiaan kohtelevan. Luonnosta ja maailmankaikkeudesta ajattelen, että se kaikki on Jumalan luomaa maailmaa, josta ihminen koko ajan oppii lisää eri tieteiden avulla.

Teologia, uskontotiede ja opilliset kysymyksetkin kiinnostavat, mutta eivät kahlitse. Soisin, että Suomen kirkon sisällä olisi tilaa erilaisille kysymyksille, näkemyksille ja tavoille elää ja olla.

Kirjoitukseni ovat usein pohdiskeluja ihmisenä olemisesta ja Luojan luomasta maailmasta. Ne ovat joskus runon tapaisia, joskus pohdiskeluja omien havaintojen pohjalta. Havainnot ja ihmettelyn aiheet tulevat joskus luonnosta, joskus kirjallisuudesta. Toisinaan jonkun toisen henkilön lausumaa asiaa haluaa selkeyttää lisää itselleen, ja se tapahtuu kirjoittamalla. Niitä ajatuksia sitten jaan näissä blogeissa.