Piispa Bo-Göran Åstrand vihitään virkaansa 29.9. Porvoon tuomiokirkossa

Julkaistu: 17.09.2019

Porvoon hiippakunnan piispa Bo-Göran Åstrand vihitään virkaansa Porvoon tuomiokirkossa sunnuntaina 29.9. klo 10. Åstrand aloitti Porvoon hiippakunnan piispana 1.9.2019. Virkaan vihkimisen toimittaa arkkipiispa Tapio Luoma.

Messu televisioidaan suorana lähetyksenä Yle Fem:ssa kello 10 ja se tulkataan viittomakielelle Yle Areenassa. Messu lähetetään myös radiossa Yle Vega -kanavalla kello 13.03.

Vihkimysmessun liturgina toimii arkkipiispa Luoma. Avustavina liturgeina ovat Bo-Göran Åstrand ja tuomiorovasti Mats Lindgård.

Arkkipiispa Luomaa avustavat Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka, Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala, piispa Thomas Petersson Ruotsista, piispa Peter Fischer-Møller Tanskasta, Solveig Fiske Norjasta ja arkkipiispa Michael Jackson Irlannista.

Messussa saarnaa Bo-Göran Åstrand. Saarnaan osallistuu myös koululainen Mahira Paukku

Bo-Göran Åstrand aloitti Porvoon piispana 1.9.2019. Hän on hiippakunnan kahdeksas piispa. Porvoon hiippakunnassa on 53 seurakuntaa. Hiippakunnan seurakunnissa on noin 240 000 jäsentä.

Kirkon viestintä