Kirjoittajat

Taina Lamminen

Toimin Palvelevan puhelimen toiminnanohjaajana Kokkolan seurakuntayhtymässä. Työnantajinani ovat myös Kokkolan rovastikunnan seurakunnat sekä Evijärven seurakunta ja Pietarsaaren suomalainen seurakunta. Kokkolan suomalaisen seurakunnan diakoniatyöntekijänä työskentelen yhtenä päivänä viikossa, etupäässä vastaanotolla. Työ aukenee paljolti inhimillisen kärsimyksen ja sen lievittämisen näkökulmasta. Siihen haluan olla tuomassa kristillistä toivoa. Pidän yhteistä jakamista, lähellä ja kaukana olevan lähimmäisen tukemista ja yhteisöllisyyttä tärkeänä. Mottona voisi olla vaikkapa Risto Rasan ajatus: "Niin kuin aalto uittaa aallon yli valtameren, niin selviydymme mekin toinen toisiamme tukien."

Välähdyksiä Turun Kirkkopäiviltä

31.5.2017

"Lähdimme Kokkolan kosteasta ja viileästä säästä helteiseen Turkuun, missä säät aivan hellivät meitä auringolla ja lämmöllä. Palella ja kastua ei tarvinnut."

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Vapaaehtoisena - Satunnaisen Espanjan-kulkijan ajatuksia katolisen kirkon vapaaehtoistoiminnasta

25.11.2015

Salme ja Tauno Heino toimivat Kokkolan suomalaisessa seurakunnassa monissa vapaaehtoistehtävissä - silloin kun ovat paikkakunnalla. Vireä eläkeläispariskunta on tehnyt useita pitkiä omatoimimatkoja Espanjaan. He ovat muun muassa osallistuneet Santiago de Compostelan pyhiinvaellukseen, jonka pituus on yli 800 kilometriä. Tänäkin syksynä Salme ja Tauno viettävät Espanjassa useita viikkoja.

Vapaaehtoisena - Kuunnellen

12.5.2015

Tämän kertaisen blogin aihe liittyy kuuntelemiseen ja kohtaamiseen. Ei ole kyse siis jostain tietystä vapaaehtoistoiminnan muodosta, vaan toinen toistemme kohtaamisesta arjessa. Juuri näissä tapaamisissa, lyhyissä tai pitemmissä, suunnitelluissa tai sattumanvaraisissa kohtaamisissa voi tapahtua paljon. Ne voivat antavat voimaa ja iloa tai pahimmassa tapauksessa uuvuttavat entisestään.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Palvelevan Puhelimen päivystäjän ajatuksia joulun alla

19.12.2014

Valmistauduin radiohaastatteluun, joka koski Palvelevan puhelimen toimintaa etenkin joulun alla. Kertoilin Kokkolan seudun Palvelevan puhelimen syntyvaiheista 35 vuotta sitten. Tuleva vuodenvaihde on toimintamme syntymisen ajankohta. Tämä vuosi 2014 on ollut muutoinkin historiallinen, sillä Suomessa Palvelevan puhelimen toiminnan aloittamisesta tuli 1.10. kuluneeksi 50 vuotta.

Kommentoi | Yksi kommentti Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Tiesitkö, mitä kaikkea kirkko tekee?

4.12.2014

Avioliittolakikeskustelu on koskettanut monia. Kirkosta erovyöryä on silti vaikea ymmärtää. Tilanne vaikuttaa "facebook-peliltä", jossa painetaan TYKKÄÄ / EI TYKKÄÄ -nappia tykkäämisten mukaan. Viime kädessä kärsivät ne, joita kirkko haluaa auttaa: kaikkein vaikeimmassa asemassa olevat. Usko ei ole "vain uskomista", vaan ennen kaikkea välittämistä, teoilla rakastamista!
Kuulen kysymyksiä, miksi kirkko ei kerro, mitä hyvää se tekee. Tässä kerron jotain.