Kirjoittajat

Salme Heino

Olen eläkettä nauttiva sairaanhoitaja ja diakonissa. Harrastamme mieheni Taunon kanssa muun muassa vaellusmatkoja Espanjaan. Viime vuosina olemme tutustuneet tarkemminkin pyhiinvaelluspolkujen varrella oleviin pikku kyliin. Olen osallistuva seurakuntalainen: pidän laitoshartauksia, kukitan kirkon alttaria, järjestän hartaushetkiä, kaadan kahvia, leivon pullaa. Mutta ehkä lähintä sydäntäni on laulaminen. Lempikirjani on virsikirja.

Mantelipuun kukka kertoo Jumalan lupausten toteutumisesta

15.1.2020

Polkumme Espanjan maaseudulla jatkuvat. Öisin on ollut hyvin kylmää, mutta näin päivisin paistaa aurinko siniseltä taivaalta, polut siis houkuttelevat. Kulkiessamme on yhtäkkiä edessämme valkoisena kukkiva pieni puu. Tietävämpi meistä tunnistaa sen mantelipuuksi.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Pyhä perhe - yhteyden tunne kristittyjen kesken on konkreettista

13.1.2020

Täällä Espanjan takamailla on aikaa seurata paikallista elämänmenoa, kokea ja oppia uusia asioita.
Otetaanpa esimerkiksi vaikka messut.

Kylässä, jossa mieheni Taunon kanssa asumme, on vain katolinen kirkko, Äiti-kirkko, kuten joku sanoisi.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Toiset meistä on kutsuttu hoitamaan muuntajan virkaa

7.1.2020

Polkuni täällä Espanjan takamailla jatkuu.
Kävelen ja ihmettelen maaseudun rauhaa ja tätä jotenkin vanhahtavaa elämänmenoa.
Erään polun risteyksessä seisoa jököttää muuntaja, lienee aivan toiminnassa oleva.

Pyhiinvaeltajien jalanjäljissä Espanjan sydänmailla

30.12.2019

Kävelen pitkin ruohottunutta polkua Espanjan sydänmailla, kaukana kaikista turistialueista. Elämä täällä on hyvin yksinkertaista, kuten nämä polutkin.

Pääsiäisenviettoa espanjalaiseen tapaan

1.5.2017

Pääsiäiskulkueet ovat värikkäitä ja meluisia. Kiirastorstain messussa pappi pesee kirkkovieraiden jalat Jeesuksen esimerkin mukaan. - Tervetuloa mukaan kymmenen päivän pääsiäismatkalla Espanjaan matkapäiväkirjamme myötä!