Kirjoittajat

Aune-Inkeri Björkström

Olen eläkkeellä Kokkolan seurakuntayhtymän viestintäpäällikön hommista. Työurallani olen toiminut myös tiedottajana, toimittajana, kielenkääntäjänä, opettajana, sihteerinä... Olen siis aina ollut "kielityöläinen". Kielet - varsinkin heprea - ovat myös harrastukseni. Kirjoittelen tässä blogissa erilaisista elämän ilmiöistä.

Viestinnän vinkkeli - Unelmia aamukahveilla

12.3.2013

Naisten aamukahveilla käsitellään mielenkiintoisia ja arjenläheisiä aiheita. Aamukahvit - tai pikemminkin brunssi - katetaan Kokkolan seurakuntakeskuksen Alasaliin noin kerran kuukaudessa. Naisväki nauttii pitkän kaavan mukaan, kun saa käydä valmiiseen pöytään.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Viestinnän vinkkeli - Irto-oksa?

4.2.2013

Istun kappelissa, elämäni ensimmäisessä hiljaisuuden retriitissä. Kappelin ikkunasta näkyy järvi. Rannan paljaat koivut huojuvat tuulessa. On lokakuun loppu, ja vuorokaudenajasta riippuen taivas on punainen tai sininen tai musta.

Kommentoi | Yksi kommentti Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Viestinnän vinkkeli - Täyttä hepreaa Kokkolassa

30.1.2013

Täyttä hepreaa

"Se on minulle täyttä hepreaa", tavataan sanoa uppo-oudosta asiasta. Kukahan tuonkin sanonnan on keksinyt? Osaahan jokainen suomalainen ainakin muutaman sanan hepreaa!
Jumalanpalveluksessa laulamme puhtaalla heprealla halleluja ('ylistäkää Herraa'). Ensimmäisenä adventtina kiiruhdamme kirkkoon laulamaan - oikeastaan rukoilemaan - hoosiannaa ('hosha-na', 'auta', 'pelasta').
Suomalainen etunimistökin perustuu pitkälle Raamatun heprealaisiin nimiin - ja niillä kaikilla on merkitys. Omasta suvustani löytyy ainakin Aabraham, Samuel, Hanna, Elias, Joona, Saara, Johannes, Sakari, Mirjam, Mikael...

Kommentoi | 6 kommenttia Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget