Kirjoittajat

Blogi - Bloggen

Kirjoittajat ovat seurakuntien työntekijöitä ja seurakuntalaisia. Skribenterna är församlingsanställda och -bor.

Aune-Inkeri Björkström

Olen eläkkeellä Kokkolan seurakuntayhtymän viestintäpäällikön hommista. Työurallani olen toiminut myös tiedottajana, toimittajana, kielenkääntäjänä, opettajana, sihteerinä... Olen siis aina ollut "kielityöläinen". Kielet - varsinkin heprea - ovat myös harrastukseni. Kirjoittelen tässä blogissa erilaisista elämän ilmiöistä.

Viestinnän vinkkeli - Kirkkopäivillä, 250.000 muun kanssa

11.6.2015

Terveisiä Saksan evankelisilta kirkkopäiviltä Stuttgartista! Viisipäiväiset Kirkkopäivät olivat ensikertalaiselle elämys. Keskiviikko ja sunnuntai tosin olivat matkapäiviä, mutta torstaista lauantaihin palloilin paikan päällä.

Kommentoi | 2 kommenttia Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Viestinnän vinkkeli - Ohjaajan opissa

21.5.2015

Oletko nähnyt Miekkailijan? Sen Klaus Härön uusimman elokuvan. Kävin katsomassa sen. Harmi kyllä elokuva pyöri Kokkolassa vain muutaman viikon.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Viestinnän vinkkeli - Katkeransuloista

5.3.2015

Oletko koskaan miettinyt, miten monta hyvää syytä sinulla on olla katkera?
Näin paastonaikana se(kin) sopinee itsetutkistelun aiheeksi?
Tulosta vaikka tämä kirjoitus ja ruksaa alla olevasta listasta sinuun sopivat kohdat.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Viestinnän vinkkeli - Lauluaarteita ammennettaviksi

19.9.2014

Minkä hengellisen laulun sinä opit ensimmäisenä?
Minun lapsuudenkodissani laulettiin iltavirtenä ensimmäinen säkeistö Siionin virrestä Tuon tästä päivästä kiitoksen Sulle. Isä aloitti bassoäänellään mollivoittoisen virren, jossa syntinen ihminen on pienellä paikalla Jumalansa edessä, illasta iltaan anteeksiantamusta anoen.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Viestinnän vinkkeli - Äidinkieli tulee kohti

3.7.2014

Mikään ei ole niin vanha kuin eilisen Hesari. Sanonta tuli mieleeni, kun olen heinäkuun hiljaisina päivinä selannut työpöydälle kertyneitä vanhoja sanomalehtiä, tosin lähinnä paikallisia. Silmien ohitse on vilahdellut kauppojen tarjouksia, työpaikkailmoituksia, mainoksia, urheiluselostuksia - kaikki vanhentuneita.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Viestinnän vinkkeli - Mitä jälkeemme jää?

2.11.2013

Pysähdyn usein lehtiä lukiessani kuolinuutisten kohdalle. Jos vainajan syntymävuosi on sama kuin omani tai tunsin hänet ainakin nimeltä, kuolema säpsähdyttää ja järkyttää - se tulee paljon lähemmäksi kuin jonkun tuntemattoman poismeno.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Viestinnän vinkkeli - Painopisteitä puntaroimaan

22.5.2013

Kokkolan seurakuntayhtymän tavoitesuunnittelu on edennyt jännittävimpään vaiheeseen: sen välitulokset on julkistettu ja annettu seurakuntalaisten arvioitaviksi. Nyt on seurakuntalaisten vuoro ottaa koppi ja fundeerata ehdotettuja painopistealueita. Vastaavatko ne sitä, mitä sinä odotat kotiseurakunnaltasi? Mitä uusia ideoita sinulla olisi heittää kehiin yhteisen työmme kehittämiseksi?

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Viestinnän vinkkeli - Yhtä juhlaa koko kesä

16.5.2013

Suomalaisessa kristillisyydessä on erityispiirre, jolle ei löydy vertaa: hengelliset kesäjuhlat. Onhan niitä toki muuallakin, mutta ei edes muissa Pohjoismaissa samassa mittakaavassa.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Viestinnän vinkkeli - Maijan ja Marjan tarinat

11.4.2013

Kevättalven järisyttävin lukukokemukseni oli Maijan tarina. Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö yksilön ja yhteisön traumana (toim. Johanna Hurtig ja Mari Leppänen). Päällimmäiseksi tunteeksi kirjasta jäi voimaton raivo.

Kommentoi | 4 kommenttia Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Viimeisimmät kirjoitukset