Kirjoittajat

Aune-Inkeri Björkström

Olen Kokkolan seurakuntayhtymän viestintäpäällikkö. Aiemmin olen toiminut tiedottajana, toimittajana, kielenkääntäjänä, opettajana, sihteerinä... Työtehtävästä riippumatta olen siis aina ollut "kielityöläinen". Kielet - varsinkin heprea - ovat myös harrastukseni. Bloggaan Viestinnän vinkkeli -otsikon alla erilaisista elämän ilmiöistä, joihin törmään arjessa, vapaa-aikana ja seurakunnassa.

Tansania – Koko maailman kokoontumispaikka

21.3.2018

Maailmanlähetyksen ja evankelioinnin konferenssi Arushassa edusti 80 prosenttia maailman kristityistä. Se on pirstaloituneelta kristikunnalta hieno saavutus.

Tansania - Jumalanpalveluksessa

20.3.2018

Blogiin kirjoittaminen tiiviin, asiapitoisen ja osin teologisissa korkeuksissa liitelevän konferenssiohjelman lomassa on haastavaa. Kunnes pääsen paikalliseen jumalanpalvelukseen…

Tansania – Maa jossa rukoillaan

9.3.2018

Puhelin herättää Vantaalla lentokenttähotellissa neljän jälkeen. Kolme tuntia myöhemmin lennämme jo kohti Amsterdamia. Me Tansaniaan maailmanlähetyskonferenssiin matkaavat kolme maallikkodelegaattia istuimme vierekkäin ja tutustuimme toisiimme: Hanna Lindberg on Lähetysyhdistys Kylväjän kotimaantyön johtaja, Markus Silvola taas kansainvälisen työn sihteeri Olarin seurakunnasta.

Kommentoi | Yksi kommentti Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Tansania - Kosketuksia

6.3.2018

Mungu ni pendo, apenda watu, mungu ni pendo, anipenda. Sikilizeni, furaha yangu, mungu ni pendo, anipenda.
Tämän Jumalan rakkaudesta kertovan swahilinkielisen laulun opin seurakunnan tyttöleirillä kymmenvuotiaana.

Paastonaikana Via Dolorosalla

12.4.2017

Käykäämme nyt Jerusalemiin ja yhdessä paastotkaamme ja Jeesusta kärsimystiellänsä nyt nöyrästi seuratkaamme.
Laulu retkibussissamme sävähdyttää. On paastonaika, ja olemme oikeasti nousemassa ylös Jerusalemiin. Nyt jos koskaan pitäisi olla helppoa eläytyä Jeesuksen kärsimystiehen.

Kirkolliset-suomi sanakirja

9.11.2016

Saatko tolkkua seurakunnan viikkoilmoituksesta? Tunnetko käsitteet ja lyhenteet? Tiedätkö mikä on viikkomessu? Solu? Rovastikunta? Reformaatio? Erotatko kirkon sisällä toimivat herätysliikkeet toisistaan?

Mobiilikäyttäjäkin tykkää uusista nettisivuista

8.6.2016

Tervetuloa uusille nettisivuille! Onnea erityisesti sinulle, joka luet näitä älypuhelimella. Nyt skaalaus toimii, eikö totta?

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Viestinnän vinkkeli - Mitä se toimittaa?

9.2.2016

- Tulemme mielellämme tutustumaan toimituksiin, sanoi pappi toimittajille.
Puolen sekunnin ajan löi päässäni tyhjää. Presiis saman voisi toimittaja sanoa papille!

Viestinnän vinkkeli - Kiitollisin mielin kesään

2.7.2015

Oletko koskaan miettinyt, miten monta hyvää syytä sinulla on olla kiitollinen?
Paastonaikana mietin hyviä syitä olla katkera. Vastapainoksi näin kukkeimman kesän aikaan sopinee pohtia kiitollisuuden aiheita.

Viestinnän vinkkeli - Kirkkopäivillä, 250.000 muun kanssa

11.6.2015

Terveisiä Saksan evankelisilta kirkkopäiviltä Stuttgartista! Viisipäiväiset Kirkkopäivät olivat ensikertalaiselle elämys. Keskiviikko ja sunnuntai tosin olivat matkapäiviä, mutta torstaista lauantaihin palloilin paikan päällä.

Kommentoi | 2 kommenttia Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget