Kirjoittajat

Kristina Klingenberg

Jag är pensionerad kantor från Karleby svenska församling, där jag jobbade sedan januari 2009 fram till sommaren 2019. Jag har tidigare jobbat som kantor i Helsingfors, på Åland och hela 15 år i Kronoby. Med sex barn har det blivit många hemmamammaår - barnen är nu vuxna och bor runtom i Finland och barnbarnen likaså. Förutom familjen hör närheten till havet till livets nödvändigheter; jag är stolt över min sjömansbakgrund (tack vare min man som är sjökapten och lots). Att får resa är en Guds gåva så länge det varar - periodvis tycker jag ganska mycket om att skriva också. Under tiden 15.8 - 16.12.2019 och 1.4 - 30.6. 2020 kommer jag att jobba som turistkantor på Rhodos. De nya blogginläggen kommer att berätta om min tid på Rhodos.

Klockringning mitt på dagen

20.3.2013

Eftersom jag bor på Västra Kyrkogatan och jobbar i församlingscentret mitt emot stadskyrkan så hör jag då och då kyrkklockorna. Om det är i början av veckan utgår jag från att det är själaringning men senare i veckan och kvällstid vet man inte riktigt vad klockorna kallar till. Utom på söndagmorgnarna då det är tid för högmässorna. Först finska och sedan svenska.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Ave Maria & L'Eau Vive

12.3.2013

Det tog mig många år att inse att Jesu mor, Maria, var en mycket ung mamma. Kanske inte ung i sin egen kultur men sedd med vår kulturs ögon. En modig ung kvinna!
Själva dagen som fått namn efter Maria -  Marie bebådelsedage - går inte en kyrkomusiker oförmärkt förbi.

Kommentoi | Yksi kommentti Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget