Kirjoittajat

Marianne ja Tuija

Olemme mukana Mahdollisuus muutokseen -kampanjassa. Laulamme nimittäin kuorossa, joka koottiin Mahdollisuus muutoksen -aloitusjuhlaa varten. Bloggaamme kampanjasta tästä näkökulmasta.

Möten på Symi - Kohtaamisia Symillä

12.9.2019

På en båttur till Agios Nikolaos beach på Symi får jag plötsligt frågan om jag är från Kokkola. Kanske är det inte så lätt att lista ut då jag är iklädd vitblå Kokkola t-skjorta med Tankarfyr men det var ändå rätt osannolikt att vi skulle träffas på båttaxitur på Symi – Marika från Kokkola och jag.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Nuoren äidin haave pöytäkeskusteluista käy Rodoksella toteen

26.8.2019

Blogi on kaksikielinen, på svenska längre ner.

Nuorena äitinä Kokkolassa haaveilin omasta kortteliruokapaikasta, jossa saisi jakaa päivälliset lapsiperheiden ja yksinäisten ynnä muiden kanssa. Haaveilin myös keskustelukahvilaista; juttupaikasta, joihin olisi helppo mennä ja jossa vapaasti saisi jakaa mielipiteitä. Filosofoida.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Från en gemenskap till en annan

13.8.2019

Mycket i våra liv bygger på gemenskap. I våra arbetsuppgifter, i kontakten med släkt och vänner och i familjen behöver kontaktytorna både omsorg och kärlek för att vi skall känna gemenskap. Vi behöver kunna öppna oss och ge av oss själva för att få.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Harjoittelijan mietteitä: Miten ripari tehdään?

27.6.2019

Sain harjoittelupaikan 6 viikkoa kestävään työharjoitteluun Kokkolan suomalaisesta seurakunnasta. Tätä kirjoittaessani on viimeinen harjoittelupäivä menossa.

Vapaaehtoisena Donkkis-illoissa

19.3.2019

- Lasten kanssa puuhastelu on välitöntä. He ovat vilpittömiä, ja palaute tulee heti, kertoo lohtajalainen Donkkiksen rastivahtina toimiva Tuomo Ojala.
Hän on tässä blogikirjoituksessa haastateltavana.

Jumalanpalvelusryhmässä – Kristuksen kirkkoa rakentamassa

15.3.2019

Olen jäänyt eläkkeelle lähetyssihteerin toimesta viime syksynä. Nyt on aikaa ”omille” harrastuksille, ja aikaa toimia myös vapaaehtoistehtävissä. Olen toiminut tänä vuonna pari kertaa jumalanpalvelusryhmässä, ja ollut ryhmän mukana toteuttamassa yhteistä messua erinäisten palvelutehtävien kautta. Koen jumalanpalvelusryhmässä toimimisen mielekkäänä vapaaehtoistyönä. Jumalanpalvelusryhmässä kutsutaan usein myös kotoisammin kirkkoväärteiksi.

Kirkko kasvaa Kiinassa – Pipliaseurat menossa mukana

5.2.2019

Jäin viime syksynä eläkkeelle Kokkolan suomalaisen seurakunnan lähetyssihteerin toimesta. Varsinaiset koulutukset eivät kuulu enää nykyisin kuukausi- eikä viikko-ohjelmaani. Sain olla kuitenkin tammikuun lopulla Helsingissä Pohjanmaan Pipliaseuran hallituksen edustajana koulutuspäivässä; Kiinan monet kasvot -vuositeemakoulutuksessa.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Vapaaehtoisena - Hyvä muisto isovanhemmista innostaa toimintaan vanhusten parissa

20.12.2018

"Haluaisin tutustua vanhuksiin ja olla heille ystävänä. Googlen kautta, sieltä seurakunnan ystäväpalvelun kautta tätä asiaa tutkin ja päädyin vapaaehtoistyo.fi-sivulle" , kertoo Sarai Björkgård. Hän on tässä blogikirjoituksessa haastateltavana.

Vapaaehtoisena – Ihmisenä ihmiselle taustoihin katsomatta

13.12.2018

Tässä blogissa on haastateltavana Laura Karvonen, kokkolalaislähtöinen nuori nainen, joka etsi paikkaansa ihmisten auttamisessa vapaaehtoistyo.fi-sivun kautta juuri joulun alla.

Vapaaehtoisena - Terveisiä piruntorjuntajoukoista

26.9.2018

Haastattelin kahta vähän epätyypillistä vapaaehtoista. Molemmat ovat tällä hetkellä armeijassa - Teemu varusmiespappina ja Ossi partionjohtajakurssilla. Seurakunnan isosena toimimisesta on ollut hyötyä niissäkin hommissa.