Pääsiäistä ja vähän muutakin

13.4.2015 | Veli-Martin Hästbacka

Huomasin, että minun olisi täytynyt kirjoittaa blogikirjoitus jo maaliskuuksi - taasen kävi niin, että koulukiireet ja stressi yllättivät. Tämä johti siihen, että minun oli pakko lykätä blogikirjoituksen tekeminen pääsiäisloman ja sen jälkeisten päivien projektiksi.

Olen saanut hyödyntää kirjoituslahjojani myös koulussa, kun oli tehtävä kirjailijakansio tunnetusta kirjailijasta ja muistiinpanot siihen liittyen. Vaikkakin tuli kiire työn kanssa, sitä oli mukava tehdä - etenkin kuin sain esiteltäväksi kirjailija Väinö Linnan.

Se niistä koulutöistä, nyt on aika puhua kerhostani. Maaliskuun aikana pääsimme vihdoin nauttimaan keväästä Rahkosen koulun pihalle. Koulun ympäristö on aivan loistava ulkoilu- ja leikkipaikka. Metsä alkaa heti pihan laidalta. Keväämmällä (kuivemmalla ilmalla) olisi hauskaa tehdä jonkinlainen luontoretki metsään, sillä siihen on todella hyvä mahdollisuus. Lisäksi olen luvannut lapsille, että voisimme leipoa vohveleita ja tehdä temppuradan saliin. Lapset ovat innostuneita. Kerhossani on ollut pidemmän aikaa lähes aina 6 kerholaista, joka on paljon. Alkuperäinen tavoitteeni oli, että 5 lasta kävisi kerhossa. Olen iloinen, että se on toteutunut mallikkaasti.

Maaliskuussa kävin Kokkola-gospelissa, jota tähdittämässä olivat Mikaveli ja Herz. Tapahtumassa oli mukavaa, sillä siellä pääsi kohtaamaan muitakin nuoria. Tapahtuma oli hyvin järjestetty ja siitä saankin kiittää Kokkolan suomalaisen seurakunnan nuorisotyötä.

Kokkola-gospelin jälkeisenä päivänä minut siunattiin isoseksi. Tilaisuus oli mielestäni hieno ja perinteinen - alussa saavuimme kulkueessa eteen ja lopulta meidät siunattiin. Kävimme myös ehtoollisella ja saimme lopuksi isostodistukset ja lahjat papilta.

Pääsiäisen vietto alkoi tänäkin vuonna aikaisin - kaupoista löytyi tipuja ja rairuohoa jo maaliskuun alkupuoliskolla. Kerhossa me askartelimme massapalloista ja pahvinpalasista pääsiäismunat, jotka pysyvät hyvin pöydällä pystyssä. Samalla kerhokerralla me myös leikimme liikuntasalissa ja lopuksi lauloimme ja pidimme hartauden. Kerholaiset ymmärsivät pääsiäisen tarkoituksen ja mielestäni heillä oli hyvät eväät pääsiäisen viettoon. Näin myös muutamia kerholaisia Rahkosen Ylikylän nuorisoseuran järjestämällä pääsiäiskokolla, joka on Yli-Ullavan kokoontumispaikka pääsiäisenä. Makkaraa ja hieman arvontaa - hauskaa oli.

Pääsiäiseen palaten, se on nyt jo ohi. Kevät on alkanut myös sään ja kalenterin puolesta. Lumet ovat alkaneet sulaa ja aurinko paistaa. Nauttikaamme siitä!

Ei kommentteja "Pääsiäistä ja vähän muutakin"

Kommentoi "Pääsiäistä ja vähän muutakin"