Inspiraatioita, hupia ja tulevaisuuden suunnitelmia

26.2.2015 | Veli-Martin Hästbacka

Helmikuu on pian ohi, ja on aika siirtyä maaliskuun rientoihin. Edellisestä postauksesta on kulunut jo tovi, syynä tavallistakin tavallisempi kiire ja ajanpuute. Tammikuu oli minulla kiireinen, toimintaa riitti ja riitti, kuten joulukuussakin. Kerhokin pääsi alkamaan, ja olen päässyt keräämään ideoita kerhoon - ainakin keväälle ja ehkä siitäkin eteenpäin. Toiveenani on jatkaa kerhonpitäjänä vielä ensi syksynäkin.

Kerhossa on ollut mukavaa, olemme leikkineet paljon. Lapset ovat tykästyneet myös kerhossa uuteen leikkiin - Pallokuoppaan. Ideana on, että joku (aluksi esim. kerhonohjaaja, lopuksi edellinen etsijänä ollut) potkaisee palloon ja huutaa jonkun nimen, josta tulee etsijä. Etsijän pitää hakea pallo "kuoppaan", ja sillä aikaa on piiloutumisen hetki. Etsijä löytää etsittäviä, ja hänen pitää mennä aina pallon luo huutamaan "löydetty". Löydetyt voidaan pelastaa, jos joku löytämätön potkaisee pallon pois kuopasta. Simppeliä, vai mitä?

Olen ollut tammi-helmikuun aikana vaikka missä tilaisuuksissa, mutta päällimmäisenä mielessä ovat kolme tapahtumaa:
KLS:n 10-vuotisjuhlakonsertti Ikaalisissa (ks. kuva alla). Konsertissa oli mukava tunnelma ja musiikki oli mainiota.
KLS Ikaalinen

Mahtava oli myös kerhonohjaajakoulutus Raahessa. Se antoi inspiraatiota moniin asioihin, mitä kerhossa voi hyödyntää: kokkaaminen, askartelu ja pelaaminen. Myös hartauden pidosta oli oma toiminnallinen pisteensä, kaikki olivat toiminnallisia. Se oli hyvä, sillä mielikuvani koulutuksesta oli tylsähkö: luentoa ja luentoa. Onneksi ei ollut niin, sillä tuosta sai paljon enemmän irti.
Näiden lisäksi kävin Lohtajalla MUST-tapahtumassa kuuntelemassa gospelmusiikkia, mukavaa oli! Kerhossa pitäisi ehkä myös ryhtyä kuuntelemaan gospelmusiikkia, koska se on innostavaa.

Itse asiassa on vielä neljäskin mieleen painunut juttu. Olin nimittäin Radio Dein haastattelussa, ja siellä minua, Minna Varilaa ja Veli-Matti Erkkilää haastateltiin seurakunnan vapaaehtoistyöstä. Minnan ja Veli-Matin ajatukset olivat mielestäni erittäin hyviä, koko haastattelu oli aivan loistava - oppi itsekin uusia asioita (ja vieläpä "livenä"). Haastattelu tulee Radio Dein Kokkolan-taajuudelta 104,3 MHz sunnuntaina 1. maaliskuuta klo 11.25. Voit kuunnella ohjelman puheosuudet täältä. Teostomaksujen vuoksi nettiohjelmassa ei ole mukana musiikkia. Minä olen mukana ohjelmassa numero 2.

Mitäs vielä? Yhteishaku lähestyy, ja olin haastattelussa Kaustisen Musiikkilukiossa. Se meni mielestäni hyvin, nyt odotan hakua, ja sitten herää toive siitä että pääsisin taloon sisälle. Kyllä, tavoitteeni on edelleen päästä Kaustisen musiikkilukioon. Olen miettinyt myös varasuunnitelmia, mutta en tiedä, onko se kovin tarpeellista vai pikemminkin ajanhukkaa. Tuo asia vaikuttaa myös tulevaisuuteeni kerhonohjaajana - miten jatkan kerhoa Ullavassa vai aloitanko kerhon Kaustisella, vai pidänkö kenties projektiomaisia kerhoja? Tässäpä pohdittavaa. En voi olla edes 100-prosenttisesti varma, missä ensi syksynä opiskelen.
Joka tapauksessa, toivon, että nämä helmikuun loppupäivät antaisivat minulle myös paljon, mutta ehkä vähän rauhallisempi tahti saisi olla. Kevättä odotellen...

Ei kommentteja "Inspiraatioita, hupia ja tulevaisuuden suunnitelmia"

Kommentoi "Inspiraatioita, hupia ja tulevaisuuden suunnitelmia"