Ehtiikö jouluun kyllästyä?

14.1.2015 | Veli-Martin Hästbacka

Seisoin keskiviikkona 7. tammikuuta bussipysäkillä odottaen koulubussia. Ulkona oli tuulinen ja kylmä keli, ja kasvoilleni satoi ilkeän tuntuista lunta. Pakkanen tunkeutui luihin ja ytimiin, mutta pienellä liikehdinnällä oli mahdollista lämmittää itseään. Bussi tuli, menin kouluun ja siitä lähti tavallinen arki.

Oli aika taas sanoa joululle hyvästit, kun nuutinpäivä koitti 13. tammikuuta. Joulun tunnelma häviää ja ainoa mikä siitä jää jäljelle, on lähinnä lumi ja joululahjat. Joulua on vietetty (ja mainostettu) jo hirveän kauan, kun ensimmäiset jouluavajaiset olivat jo syys-lokakuussa. Ajattelin silloin, että miten jotkut ihmiset jaksavat juhlia joulua tammikuuhun asti. Aloitin joulunvieton paljon myöhemmin, marraskuun lopulla, lähellä ensimmäistä adventtia.

lyhtyJoulukuu oli hyvin hektinen, sillä menoa oli suuntaan jos toiseen. Olin normaalin arjen lisäksi vapaaehtoisena seurakunnan työssä ja joulukuun alussa olin TET-harjoittelussa seurakunnalla. Suoritin joulukuun puolessa välissä Konservatorion pianonsoiton perustason 2. tutkinnon. Myöhemmin lähestyvä Vetelin Poikakuoron joulukonsertti jännitti kovasti, joten tekemistä oli.

Joulunvieton on aika loppua nuutinpäivänä eikä loppiaisena, kuten jotkut sen mieltävät. Se on sopivan pitkällä tammikuuta, ja siihen mennessä on kerennyt turtua jouluun, ja ulkonakin on silloin mielestäni valoisampaa, vaikka kyse onkin vain viikosta. Haluan, että joulua voisi viettää rauhassa nuutinpäivään asti marras-joulukuusta lähtien. En pidä siitä, että joulu aloitetaan "liian aikaisin" ja uutenavuotena aletaan riisumaan jouluvaloja.

Kerho jäi joululomalle nyyttäreiden merkeissä ja lähti nyt tammikuussa erittäin mukavasti liikkeelle. Kerhossa on ollut mukava määrä lapsia ja erilaiset kerhoaiheet ovat kiehtovia. Niitä opettaessa oppii uutta. Voin kokeilla uusia taktiikoita kerhonohjauksessa, esimerkiksi pystyin edellisellä kerralla näyttämään tietokoneeltani kuvia Nepalista - näin säästin tulostuskustannuksia. Lisäksi isoskoulutuksesta on tällä hetkellä hyötyä myös kerhonohjauksessa. Kerhonohjaus on antanut paljon ja olen oppinut uusia asioita. Tulevaisuudessa aion ottaa lisää isoskoulutuksen oppeja mukaan kerhonohjaukseen, ja aion käyttää tekniikkaa apuna, koska sillä on hyvä ilmentää asioita.

Joka tapauksessa, tammikuu on alkanut, ja normaalin arjen on alettava. Yhteishaku lähestyy ja kuten olen sanonut, aion hakea Kaustisen musiikkilukioon. Hiihtolomalla lähden käymään pohjoisessa katsomassa kauniita maisemia ja toivonkin, että tämä vuosi olisi aiempaa parempi. Iloja ja suruja, kaikkea tulee kokea. Tykkään ohjata kerhoa, jossa lapset ovat kaikessa mukana!

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!
lyhty2

Ei kommentteja "Ehtiikö jouluun kyllästyä?"

Kommentoi "Ehtiikö jouluun kyllästyä?"