Kalliimpi aina parempi?

12.12.2014 | Veli-Martin Hästbacka

Näen ympärilläni paljon kirjoja, joitakin ihmisiä ja kuulen piippausta lainaustiskiltä. Puheensorina ja kääntyvien sivujen äänet täyttävät tyhjyyttä silloin tällöin.

Olen kirjastossa, jossa voin kirjoittaa rauhassa tekstiä kannettavalla tietokoneella ja lukea joulukirjoja, joista voin valita tarinan sunnuntaiksi Kaustisen kirkossa järjestettävään Kauneimpiin joululauluihin. Olen tämän viikon TET-harjoittelussa Kaustisen seurakunnalla nuorisotyön puolella. Työ on ollut mukavaa ja vaihtelevaa, ja esimerkiksi tänään torstaina minulla on etäpäivä suunnittelua varten.

Kirjastossa

Täällä kirjastossa käytännössä kaikki on ilmaista. Täällä on hyvät ja isot tilat, ilmainen verkkoyhteys ja tietokoneita, jos omaa ei ole mukana. Voit lainata ja lukea kirjoja, etsiskellä musiikkia ja elokuvia ja rentoutua. Sinun ei tarvitse ottaa rahapussiasi mukaan ja saat omana itsenäsi nauttia kirjaston palveluista.

Samoin kirkossa, voit rentoutua ja antaa hetken itsellesi ja kuunnella Herran sanaa. Joulun alla kirkko tulee yhä lähemmäs sydäntä, kun odotamme Vapahtajamme syntymäjuhlaa. Voimme laittaa työt hetkeksi loitommalle ja nauttia joulusta. Kirkkoon saat tulla omana itsenäsi, arkihuoliesi ja murheittesi kanssa. Voit nollata viikon tapahtumat ja aloittaa uuden viikon hyvällä mielellä.

Joulukuu on jo melkein puolessa välissä, ja on tullut nyt aika joululahjojen hankintaan. Veronpalautukset saivat useita ihmisiä lähtemään kaupoille joululahjojen ostoon. Lehdet pursuavat tarjouksia, joihin voi tarttua.

Mutta täytyykö joululahjan olla juuri se mainoslehden etusivulla ollut kallis lelu tai laite? Eikö joulun sanoma ole Jeesus-lapsen syntymä? Ihmisten täytyy muistaa, että yhdessäolo on tärkeää, eikä vain lahjat. Me saamme kulutettua rahaa lahjoihin ja ruokaan yllättävänkin paljon. Miksi emme lähtisi perheidemme kanssa luontoretkelle, jos olemme siihen kykeneväisiä? Mitä jos me jouluna vain rentouduttaisiin ja tehtäisiin mukavia asioita? Voisimmeko joululahjaksi keventää lähimmäisen taakkaa esimerkiksi siivoamalla hänen kotiaan? Tarviiko meidän aina muistaa heitä ostamalla heille jotain?

Kulunut syksy oli kerhon kannalta onnistunut ja mahtava. Kerho on ollut aktiivinen, ja kaikki kerrat ovat sujuneet mukavasti. Olemme tehneet kaikkea mukavaa, ja odotan ensi vuotta innolla. Ajattelin kokeilla kaikkia uusia juttuja ja haluan, että kerholaisille jää hyvät muistot tästä vuodesta.

Kerhonohjaajana oleminen on ollut huippua, ja haluan, että voin tehdä töitä lasten ja nuorten parissa myös tulevaisuudessa.

Siunattua joulun odotusta!

Joulupuu

Ei kommentteja "Kalliimpi aina parempi?"

Kommentoi "Kalliimpi aina parempi?"