Festareita ja kiinalaisia naamareita

20.11.2014 | Veli-Martin Hästbacka

Olin viime viikonloppuna Maata Näkyvissä -festareilla Turussa. Lähdin mukaan, koska pidän gospelmusiikista ja tapahtumaan sisältyi  musiikin lisäksi paljon muuta: workshoppeja, messuja, sanajumalanpalveluksia, kojuja... ja tietenkin myös opettavaisia ja ideoita antavia "pisteitä", kuten esimerkiksi teltta, jossa kerrottiin elämästä eri puolilla maailmaa. Mukana oli myös paljon kavereita ja tuttuja eri seurakunnista.

Festivaaleilla vieraili myös väkeä ulkomailta, kuten Amerikasta ja Englannista. Vieraat olivat mielenkiintoisia ja puhuivat erilaisista uskoon liittyvistä asioista. Varsinkin Amerikasta tullut Matt Popovits kertoi todella hyvin ongelmista, mitä ihmiset voivat kohdata itsensä ja uskonsa kanssa.

Workshopit ja studiot olivat erittäin mielenkiintoisia. Olin itse luovaan kirjoittamiseen liittyvässä Tahroja paperilla- workshopissa sekä Matt Popovitsin My life's a mess. How could this wreck be salvaged & saved? - studiossa. Molemmat antoivat paljon positiivisia ajatuksia. Matt Popovits kertoi studiolla ajankohtaisista ongelmista, englanniksi tosin, mutta se oli todella mielenkiintoista ja antoi ajateltavaa itse kullekin. Tahroja paperilla -workshopissa kirjoitimme eri aiheista tekstejä. Pidin ryhmästämme, sillä kaikki osallistuivat ja yhteishenki oli todella mukavaa.

Konsertit, messu ja jumalanpalvelus
olivat mahtavia ja mukaansatempaavia. Permannolla pompittiin ja huudettiin, ja katsomo oli myös mukana. Nykyaikaisella tekniikalla pystyimme pitämään kännykän salamoilla valoa yllä, varsinkin jos esittäjät sitä pyysivät. Saatiin muuten hieno valomeri aikaan koko areenalle!
Messu ja jumalanpalvelus olivat tietenkin normaalista poikkeavia, paljon laulua ja ehkä hieman rennompaa, tosin johtuen suuresta väkimäärästä. Messua vietettiin perjantaina, ja siihen sisältyi ehtoollinen, jota jaettiin kolmessa eri pisteessä permannolla.
Sunnuntaina, viimeisenä päivänä, jumalanpalveluksessa oli "se tietty" tunnelma ja haikeus, joka johti siihen että haluan todella paljon osallistua myös ensi vuonna Maata Näkyvissä -festareille. Kaikin puolin taphtuma oli mielestäni onnistunut, ja viikonlopun aikana tutustuin uusiin ihmisiin.

Tämän viikon keskiviikkona
teimme Rahkosen kerhossa kiinalaiset naamarit, koska aiheena oli Kiina ja lähetystyö siellä. Kerholaiset innostuivat heti kun näkivät naamarit, ja olin itse tyytyväinen siihen, että lapset eivät kokeneet naamareiden tekoa tylsäksi.
Naamareista tuli todella hienoja, olen iloinen että lapset saivat ideoita ja heille avuksi toin itse muutaman paperin, jossa oli kuvia kiinalaisista kirjaimista ja naamareista.
Naamareiden teon jälkeen leikimme salissa "kiinalaista" hippaa, jossa paettiin tiikeriä. Lapset pitivät leikistä, koska hipat ovat aina aktiivisia leikkejä. Leikeimme myös piilosta.
Iltahartaudessa kerroin Kiinasta yleisesti ja lähetystyökohteena. Kerroin myös viimeisestä tuomiosta. Ensi sunnuntai on tuomiosunnuntai, ja kerhoni aiheet liittyvät yleensä seuraavaan sunnuntaihin.

Kohta on jo joulu, ja kerhossakin aloitetaan joulun odotus ensi viikolla, koska ensimmäinen adventti on sitä kerhokertaa seuraavana sunnuntaina. Joulu on jo ovella, sitä odotellessa!

Ei kommentteja "Festareita ja kiinalaisia naamareita"

Kommentoi "Festareita ja kiinalaisia naamareita"