Rahkosessa joka keskiviikko - minä ainakin

6.11.2014 | Veli-Martin Hästbacka

Jo keväällä minulla pyöri mielessä, että täällä Ullavan syrjäisessä päässä tarvitaan vapaa-ajan toimintaa varhaisnuorille ja että haluaisin olla mukana toteuttamassa sitä. Toimintaa löytyy jo jonkin verran, mutta eihän sitä voi periaatteessa liikaakaan olla. Ajattelin, että voisin olla kehittämässä jo varhaista seurakuntakasvatusta, koska mielestäni lasten on hyvä tietää mahdollisuuksistaan seurakunnassa ja opetella seurakunnan elämää kerhon kautta.

Facebookiin tuli sitten linkki, jonka takaa löytyi ilmoitus "Haetaan kerhonohjaajia Kaustisen ja Ullavan seurakuntaan". Ilmoitin yhteyshenkilölle, että haluan tähän tehtävään, ja sain tämän paikan.

Syksyllä alkoi Rahkosen koulussa varhaisnuorten kerho, ja minä toimin sen vetäjänä. Ensimmäistä kertaa odotellessa ajattelin, että tuleekohan sinne lapsia. Tietoa kerhosta lähti kiertämään, ja toivoin kovasti, että lapsia tulisi kerhoon mukaan. Ajattelin, että ainakin minä saapuisin silloin sinne. Eihän aloitus aina ole niin helppoa, vai onko se?

Ensimmäisellä kerralla oli mukana yli 5 lasta, joka on näin pienen paikan mittakaavassa todella iso kävijämäärä. Olin erittäin onnellinen tästä, että lapset tulivat kerhoon ja toiminta pystyisi alkamaan kunnolla. Siitä lähtien keskimääräinen kerhon kävijämäärä on ollut 5 lasta per kerta. Kerho on voinut toimia, ja se on pääpointti.Kerholaisia

Kerron blogissani kerho-ohjaajan näkemystä kerhon pitämisestä nyt varsinkin kun kerho lähti pyörimään. Pidän kirjoittamisesta ja haluan sen avulla tuoda ilmi erilaisia asioita, joita voi lukea julkisesti tämän blogin kautta. Kaikki voivat lukea minun näkemyksiä ja miettiä, millaista on olla kerho-ohjaaja.

Aion tulevaisuudessa valottaa myös sitä, millaista kerhonohjaajan arki on, kun kerhon pitämisen lisäksi täytyy suunnitella kerhot ja hankkia tarvittavat välineet. Kerhossa ilmenee kivoja ideoita, ja niitä haluan jakaa myös tämän blogin välityksellä ihmisille. Tämä blogipostaus sisältää yleistietoa meidän kerhosta, mahdollisuuksista ja vähän kuvausta minun mielipiteistäni.

Kerholla on käytössään Rahkosen monitoimitalon aula, kahvio, urheilusali ja leikkikenttä. Kahviossa voimme kokoontua pöydän ääreen ja esimerkiksi piirtää ja askarrella. Kahvion yhteydessä on keittiö, joten voimme myös leipoa kerhon aikana. Monitoimitalon aulassa on akustinen flyygeli, joten voimme laulaa säestetysti. Leikit ja urheileminen onnistuvat urheilusalissa ja leikkikentällä.

Kerhossa me rukoilemme, laulamme, leikimme, pelaamme, pidämme hartauksia ja teemme tietysti myös jotain "extremeä". Se voi olla askartelua, piirtämistä tai muuta luovuutta - aiheen mukaan.

Olen kysynyt lapsilta tulevaisuudesta ja kerhon nykytilasta. Sain positiivisia kommentteja. Yleisesti ottaen lapset olivat sitä mieltä, että kerhossa on mukavaa ja että vanhemmat saavat sen ajan olla rauhassa. Samaan aikaan kerhon kanssa pyörii myös naisten kuntosali, joten äidit voivat tuoda lapsensa kerhoon ja olla kuntosalilla. Lapset odottavat tulevaisuudelta esimerkiksi, että me kerhossa leipoisimme ja että voisimme urheilla temppuradalla.

Työni seurakunnan kerhonohjaajana on erittäin mukavaa. Kerhokerrat ovat erilaisia, ja se tekee ohjaamisesta mielenkiintoista. Lapset ovat iloisia, ja pidän siitä, että voin omalla panostuksellani tehdä toisille hyvää.

Yksi kommentti "Rahkosessa joka keskiviikko - minä ainakin

Tanja 9.11.2014 20.15

Hyvä V-M! :)

Kommentoi "Rahkosessa joka keskiviikko - minä ainakin"