Minä näen sinut - Valmisteluja

28.7.2013 | Aila Viiperi

Kesäaika on erilaisten perhejuhlien aikaa.  Olen saanut olla järjestämässä yhdessä sisarusteni kanssa sekä merkkipäivä- että rippijuhlaa. Juhlat olivat eriluonteisia, mutta valmisteluiden osalta niissä löytyi runsaasti yhteneväisyyksiä. Vaikka laadimme suunnitelmia hyvissä ajoin, juhlia edeltävät päivät muodostuivat kiireisiksi. Joitakin valmistelutehtävistä ei vain voinut tehdä aikaisemmin.

Huomasin, että on viisasta varata aikaa suunnitelmien tekemiseen. Ketä kutsutaan juhlaan? Mitä juhlassa tarjotaan? Miten huomioidaan juhlijan toiveet? Mikä tekee tästä tilaisuudesta mieleenpainuvan? Muutamat asiat ”jalostuivat” ajan kuluessa. Suunnitelmiin ennätettiin tehdä tarvittavia muutoksia. Aikaa tarvitsimme myös juhlan odottamiseen. Mielissämme oli tietty päivämäärä ja silloin oleva juhla. Itse juhlassa kuulin toteamuksen: ”Kyllä tätä päivää on odotettu!”

Valmistelukiireet muutama päivä ennen juhlaa nostattivat myös odotuksia. Toivoimme järjestelyiden sujuvan odotetusti. Toivoimme vieraiden nauttivan yhdessäolosta ja tapaamisista pitkänkin ajan jälkeen. Yhdessä tekeminen lujitti sisaruussuhteita.

Juhlat sujuivat lopulta suunnitellusti. Niistä jäi mieliimme päällimmäisenä kiitollisuus. Juhlittavat olivat onnellisia, juhlavieraat viihtyivät, meille järjestäjille jäi muistoja. Sukulaisten tapaaminen muistutti, että tähän kuulumme, tässä on paikkamme sukupolvien ketjussa.

Kehitysvammaisten kirkkopyhän järjestelyissä on yhtäläisyyksiä näihin juhliin. Suunnitelmia on tehty pian kahden vuoden ajan. Asioita, jotka ovat olleet mahdollisia hoitaa, on tehty. Paljon onkin jo saatu aikaiseksi. Esimerkiksi järjestelyiden eri vastuuryhmät ovat laatineet omia toteutustapoja. Juhlille ilmoittautumisaika on käsillä ja se jatkuu 23.elokuuta saakka. Parhaillaan on myös vapaaehtoisten talkooväen kokoamisen aika. Erilaisiin tehtäviin tarvitaan palvelevia käsiä, jalkoja, korvia, suita..  Juhlavieras voi tarvita apua opastuksessa vieraaseen ympäristöön tullessaan, apua ruoan annostelussa tai ruoan pöytään viemisessä. Tarjoilutilojen siisteydestä huolehtiminen ruokailijaryhmien välissä luo viihtyisyyttä. Veli-Matti Erkkilä kokoaa laulu- ja musiikkiryhmää kehitysvammaisten joukosta.

Olet tervetullut tehtäviin! Niihin voit ilmoittautua joko seurakuntayhtymän INFO:ssa olevilla lomakkeilla tai klikkaamalla tätä linkkiä. Talkoolaiset varustetaan tehtäviinsä maanantaina 16.syyskuuta.

Luulen, että pari viimeistä viikkoa ennen juhlaa tuo myös seurakuntaamme valmistelukiireet. Toivon niiden virittävän mielemme juhlaan, jota on odotettu; juhlaan, jossa koemme kuuluvamme Jumalan perheväkeen. Tähän kuulumme. Tässä on paikkamme.

2 kommenttia "Minä näen sinut - Valmisteluja"

Iiris 15.8.2013 10.34

Kiinnostaisi paljonko juhliin on ilmoittautunut tulijoita?

Aila Viiperi 20.8.2013 9.48

Valtakunnallisiin kehitysvammaisten kirkkopyhiin on osallistujien määrä vaihdellut 600-800 henkilöön. Odotukseni on, että Kokkolan kirkkopyhään osallistujamäärä olisi ainakin 800 henkilöä ellei enemmänkin.

Tilannekatsaus heinäkuun lopussa ilmoittautuneiden määrään oli yllätys. Vielä silloin ilmoittautuneiden määrä oli vähäinen. Kokemuksesta tiedän, että ilmoittautuminen jätetään viimeisiin päiviin ennen ilmoittautumisajan loppumista. Siis edelleen luotan, että Kokkolaan tulee ainakin tavanomainen määrä osallistujia.

Odotan ja toivotan tervetulleiksi runsaslukuisen joukon hiljentymään Jumalan edessä sekä viettämään juhlaa yhdessä

Aila

Kommentoi "Minä näen sinut - Valmisteluja"