Fågelsång dagen lång

20.6.2013 | Kristina Klingenberg

Den ena fågelkonserten avlöser den andra. Det är sång dagen lång även om fågelsången är intensivast på morgnarna. Det låter bra fast det är lockrop eller varningsläten. Fågelkännare hör skillnaderna och nyanser sådär som vi mänskor uppfattar sång och musik.

"Nu hör vi fåglar sjunga med mångahanda ljud.
Skall icke då vår tunga lovsäga Herren Gud."
      Ur Den blomstertid nu kommer (Psb 535)

När körsångarna 13.6 öppnade sommarmusikserien i Karleby sockenkyrka låg förväntan i luften. Många har väntat på torsdagkvällarnas sommarmusiktillfällen. Lite sådär som man väntar på sommaren eller på semestern. För oss arrangörer är det fint att veta att sommarmusiken  fyller ett behov. I sockenkyrkan är det sommarkonsert varje torsdag kl 20.00 ännu långt in i augusti.
Tankar fyr

I första konserten ingick två sommarpsalmer; En vänlig grönskas rika dräkt samt On kaunis synnyinmaamme.

Om du själv vill vara med och sjunga dessa och andra psalmer så inbjuds du att komma men på en psalmseglats lördagen den 24 augusti till Tankar. Då kommer psalmerna att ljuda över fyrbacken lik fågelsången - eftermiddagen lång!

Psalmseglats till Tankar 24.8 kl 10 - 16.
  Sång på fyrbacken kl 13 med kyrkokorister från Kelviå, Kaustby och Karleby

Sommarmusik i Karleby sockenkyrka torsdagar kl 20

Hemkonserter i Karleby
  må 5.8 kl 18 & kl 20