Minä näen sinut - Turvassa

26.9.2012 | Aila Viiperi

"Hiljaa hyvä tulee" tai "Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty", sanotaan.  Toivon, että sanonnat toteutuvat.  Yli vuoden ajan olemme työryhmässä miettineet, keskustelleet ja suunnitelleet ensi vuoden syyskuussa olevaa valtakunnallista kehitysvammaisten kirkkopyhää.

Olen kiitollinen seurakuntaneuvostolle, joka antoi myönteisen päätöksen Kokkolan suomalaiselle seurakunnalle toimia juhlan isäntäseurakuntana. Erityisen iloinen olen päätöksestä kaikenikäisten kehitysvammaisten ystävien puolesta. Myös heille avautuu mahdollisuus olla toteuttamassa juhlaamme - ei vain osallistujina, vaan toimijoina eri tehtävissä.

Vuosi sitten kävin työkaverini kanssa vastaavassa juhlassa Ilmajoella. Tämän vuoden juhlaan Tampereelle lähdimme yhdeksän hengen voimin 16. syyskuuta.

Ilmajoki ja Tampere seurakuntina ovat hyvin erikokoisia. Myös juhlan toteutuksessa oli eroja.  Näitä juhlia kuitenkin yhdistivät osallistujien ilo yhdessäolosta sekä antaumuksellinen osallistuminen päivän eri ohjelmaosioihin. Tuttuja tervehdittiin ja oudompienkin kanssa keskusteltiin.

- Mitä kuuluu?
- Minä olen Helsingistä. Olin hotellissa yötä.
- Hyvää ruokaa.
- Mukavaa ohjelmaa.
- Mahtava sää.

Nämä lauseet olivat keskustelun avaajia. Osallistujat kuuntelivat, lauloivat, valokuvasivat sekä pyysivät ja saivat nimikirjoituksia päiväjuhlan esiintyjiltä. Koin kaikesta välittyvän tyytyväisyyden.

Viestiristin luovutus Tampereella 16.9.2012

Tärkeä tehtävä päiväjuhlassa meillä oli vastaanottaa viestikapulana juhlapaikkakunnalta toiselle siirtyvä risti. Ristin vastaanottaminen toi käsinkosketeltavaksi paitsi ilon ja kunnian järjestää juhla myös vastuun järjestelyistä.

Meillä on vielä vuosi aikaa kysellä, kuunnella, pohtia ja päättää kirkkopyhään liittyvistä asioista.  Toki merkittäviä asioita on jo valmistunut ja varmistunutkin:
* Kokkolassa messun toimittaa piispamme Samuel Salmi.
* Kirkkopyhän teema on "Minä näen sinut".
* Veli-Matti Erkkilä on tehnyt tunnuslaulun, jonka nimi on myös "Minä näen sinut".
* Kirkkopyhää ja siihen liittyvää päiväjuhlaa vietetään Kokkolan kirkossa.

Ristin vastaanotimme ja tervetulotoivotuksen Kokkolaan esitimme laulamalla tunnuslaulun.  Sen sanat kuuluvat:

"Minä näen sinut,
sinä näet minut,
minä näen ristin,
Jeesus näkee minut.
Silmät auki kuljemme,
syliin läheiset suljemme,
ristin armo on valomme,
sitä kaikille loistamme."

Ilmajoella juhlaa vietettiin teemalla "Me oomma kirkolla", Tampereella teema oli "Turvassa".  Ajattelen, että olipa kirkkopyhän teema mikä tahansa, risti on yhdistävä asia. Risti kertoo Jumalan rakkaudesta.  Jumala ei erottele ihmisiä ominaisuuksien mukaan.  Risti on uskomme tunnus. Se muistuttaa Kristuksen lunastustyöstä ja sovituksesta.  Ristiä kantamalla osoitamme kuuluvamme Kristuksen opetuslapsiin.

Jeesus on luvannut: "Minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti". Tähän lupaukseen luottaen koen olevani "Turvassa" - myös kirkkopyhäjärjestelyihin liittyvien asioiden kanssa.

5 kommenttia "Minä näen sinut - Turvassa"

Kokkolalainen 3.10.2012 15.57

Hienoa että Kokkolaan saadaan tällainen juhla!

Laulattaisi 1.3.2013 11.48

Koska tunnuslaulu julkistetaan? Saisiko sen tänne blogiisi?

Aila Viiperi 14.3.2013 7.59

Tunnuslaulu julkistettiin Tampereella vuoden 2012 valtakunnallisessa kehitysvammaisten kirkkopyhässä. Kun vastaanotimme viestikapulaa, ristiä, lauloimme tunnuslaulumme tervetuliaisiksi Kokkolaan.

Tunnuslaulu löytyy myös www.kokkolansuomalainenseurakunta.fi/Keva-kirkkopyhä -sivuilta.

Mukavia lauluhetkiä.

Kehitysvammaisen aikuisen äiti 14.3.2013 15.53

Iloitsen vanhempana kovasti tästä tulevasta tapahtumasta. Toivon myös että tuo erittäin kaunis tunnulaulu (kiitos Veli-Matti!) koskettaisi ihan jokaista meistä lähimmäisistä.

Laulattaisi 15.3.2013 8.30

Kiitos, sieltä linkistähän ne nuotit löytyivät. Kiva tunnuslaulu!

Kommentoi "Minä näen sinut - Turvassa"