Pyhä perhe - yhteyden tunne kristittyjen kesken on konkreettista

13.1.2020 | Salme Heino

Täällä Espanjan takamailla on aikaa seurata paikallista elämänmenoa, kokea ja oppia uusia asioita.
Otetaanpa esimerkiksi vaikka messut.

Kylässä, jossa mieheni Taunon kanssa asumme, on vain katolinen kirkko, Äiti-kirkko, kuten joku sanoisi.

Yhteyden tunne kristittyjen kesken on Espanjan katolisessa kirkossa hyvin konkreettista. Kuva: Salme HeinoSen messuissa olemme viivähtäneet yhden jos toisenkin kerran. Ja hyvin ovat paikalliset meihin suhtautuneet.
Taunoa on jo kahdesti pyydetty tekstinlukijaksikin, vaikka hän ei ole kirkon jäsen.
Ei muuten ole suostunut!

Erään pyhäpäivän aihe oli Pyhä perhe. Se messu oli riemullinen kokemus.
Alttarilla seisoi papin lisäksi mummo ja vaari, nuori poika ja pikku tyttö sekä isä ja äiti. Pappi haastatteli heitä kaikkia vuorotellen perheen merkityksestä. Eikä vuorosanoja oltu etukäteen harjoiteltu.
Aivan spontaanisti pappi ja läsnä oleva seurakunta nauroivat kun pikku tyttö vastaili rehellisesti kysymyksiin.

Tällä Espanjassa Isä meidän -rukous luetaan koskettavalla tavalla; toinen toistaan käsistä pitäen.
Ennen ehtoollisen jakamista toivotetaan vielä kädestä pitäen tai poskisuudelmin Jumalan rauhaa lähellä oleville. Eikä kukaan karta tarttumista meidän vierasmaalaisten käteen.
Yhteyden tunne kristittyjen kesken on hyvin konkreettista.

Ennen ehtoollisen jakamista toivotetaan kädestä pitäen tai poskisuudelmin Jumalan rauhaa lähellä oleville. Kuva: Salme HeinoPaikallisen katolisen kirkon alttari. Kuva: Salme Heino

Ei kommentteja "Pyhä perhe - yhteyden tunne kristittyjen kesken on konkreettista"

Kommentoi "Pyhä perhe - yhteyden tunne kristittyjen kesken on konkreettista"