Toiset meistä on kutsuttu hoitamaan muuntajan virkaa

7.1.2020 | Salme Heino

Polkuni täällä Espanjan takamailla jatkuu.
Kävelen ja ihmettelen maaseudun rauhaa ja tätä jotenkin vanhahtavaa elämänmenoa.
Erään polun risteyksessä seisoa jököttää muuntaja, lienee aivan toiminnassa oleva.

Muuntajia tarvitaan myös ihmisten välisessä kanssakäymisessä. Kuva: Salme HeinoMieleeni kumpuaa muisto kymmenien vuosien takaa. Muistan, kuinka muuntajat Suomessa usein syttyivät palamaan, ja koska isäni toimi palokunnassa, hän kiirehti niitä sammuttamaan. Oliko muuntajassa siis liikaa virtaa vai olisiko salamoilla ollut osuutta asiaan?

Mikä on muuntajan virka? Toimia suojajännitteenä? Tasata virtaa?
Sähköopista en mitään ymmärrä, mutta sen tiedän, että toiset meistä ihmisistä on kutsuttu hoitamaan muuntajan virkaa. Toiset on kutsuttu opettajiksi, jotkut johtajiksi, mutta jotkut ihmisten keskelle muuntajiksi.
Ottamaan vastaan ylikuumentuneita virtapiikkejä ja tasaamaan niitä, ennen kuin ne ehtivät jakoon.
Kuuntelemaan lähimmäisten tunteenpurkauksia, pahaa mieltä, pettymyksiä. Ja luomaan rauhaa ympärilleen.

Mikähän on minun kutsumukseni?

Ei kommentteja "Toiset meistä on kutsuttu hoitamaan muuntajan virkaa"

Kommentoi "Toiset meistä on kutsuttu hoitamaan muuntajan virkaa"