Pyhiinvaeltajien jalanjäljissä Espanjan sydänmailla

30.12.2019 | Salme Heino

Kävelen pitkin ruohottunutta polkua Espanjan sydänmailla, kaukana kaikista turistialueista. Elämä täällä on hyvin yksinkertaista, kuten nämä polutkin.

Ruohottunut polku Espanjan sydänmailla. Kuva: Salme HeinoNäitä polkuja on vuosisatojen ajan astelleet pyhiinvaeltajat tuska, katumus tai riemu sydämessään. Näitä polkuja ovat astelleet paikalliset ihmiset härkiensä kanssa työn touhussa. Ja nyt minä saan sovitella tossujani samoihin jälkiin. Ja polkuja riittää. Ne eivät lopu koskaan.

Joskus polulla tulee vastaan veräjä, ehkä karjaa varten asetettu. Jos veräjä on auki, marssin siitä muitta mutkitta.
Mutta jos veräjä onkin kiinni, on minulla kaksi mahdollisuutta; avata se ja jatkaa rohkeasti seikkailuani tai kääntyä ja palailla omia jälkiäni takaisin.
Näin on elämässä usein muutenkin, kaksi mahdollisuutta, osaanko valita oikein?

Polkuani reunustavat vanhat kiviaidat. Monet kädet ovat nämä kivet tähän latoneet vuosisatoja sitten. Mitä heidän mielissään on silloin liikkunut, onko ollut huolta vai iloa?

Kaikkea tätä ehdin miettiä, kun ei ole kiire minnekään. Ja kiitän Taivaan Isää tästä olotilasta kiireen ja ajan ulkopuolella.

Salme Heino Espanjan maaseudulla.

Suljetun veräjän kohdalla kulkijalla on kaksi mahdollisuutta. Kuva: Salme HeinoIkivanhat kiviaidat reunustavat kulkijan polkuja Espanjan sydänmailla. Kuva: Salme Heino

Ei kommentteja "Pyhiinvaeltajien jalanjäljissä Espanjan sydänmailla"

Kommentoi "Pyhiinvaeltajien jalanjäljissä Espanjan sydänmailla"