Esirukousta pyytäen - Att be om förbön

29.10.2019 | Kristina Klingenberg

Kaksikielinen blogikirjoitus. Tvåspråkigt blogginlägg. Texten på svenska längre ner.

Autovuokraamon isäntä tuli ulos kadulle jututtamaan ja kun hän kuuli että olemme lähdössä Panormiitiksen luostariin Symille hän haki kolikoita ja pyysi minua sytyttämään rukouskynttilän hänen puolesta. Tein sen mielellään ja sytytin monen muunkin puolesta.

Rukous näkyy täällä arkipäivässä; eilen istuin rouvan vieressä paikallisbussissa ja kun ohitimme hänelle tärkeitä paikkoja hän siunasi ne ristinmerkkejä tekemällä. Olen huomannut sen ennen myös veneissä ja ihan missä vain. Kyllä Suomessakin siunataan ja rukoillaan mutta ehkä ei niin avoimesti.

Avoimuuteen kuuluu myös tervehtiminen. Autovuokraamo on yksi meidän naapureista joten isännän kanssa on helppo puhua ja vaihtaa mielipiteitä. Keskustelu voi syntyä mistä vain...eräs pappi ( ei suomalainen ) jäi vähän jumiin ja piti odottaa vuokraamon edessä mutta ei hän kuitenkaan tervehtinyt. Siitä syntyi sitten keskustelu pappien ominaisuuksista. Se on totta että ortodoksipapit ovat yleensä tosi avoimia ja ystävällisiä myös muukalaisia kohtaan. Niin myös turistipapit Rodoksella; entiset ja nykyinen!

Det är ganska vanligt att vi har synpunkter på hur en bra präst, läkare eller andra tjänstemän som vi möter skall vara. Ofta är det inte fråga om stora krav men vi vill bli bemötta som likvärdiga och visst är det trevligt om vi kan hälsa på varandra. Inte är jag själv alla gånger så pigg på att vara social och öppen men arbetet inom turistkyrkan här på Rhodos kräver nog en viss öppenhet och ansikte mot ansikte bemötande.

Var vi än bor och verkar så fungerar det om vi lyssnar på varandra, delar med varandra både glädje och sorg, ber för och med varandra. Oftare borde vi på samma sätt som vår granne biluthyraren våga önska: Be för mej! Tänd ett ljus för mej!

9 palavaa kynttilää. 9 brinnande ljus.

Ei kommentteja "Esirukousta pyytäen - Att be om förbön"

Kommentoi "Esirukousta pyytäen - Att be om förbön"