Lähetysjuhlat avaavat kesäjuhlakauden

30.4.2018 | Sisko Sundbäck

- Tehdäänkö seurakunnasta bussimatkaa tänä kesänä mihinkään kesäjuhlille?
Tämän kysymyksen esitti eräs ystäväni minulle noin viikko sitten.

Vastasin hänelle, että toukokuussa lähdetään Dahlin bussilla Kuopioon valtakunnallisille lähetysjuhlille. Bussi lähtee matkaan perjantaina 25.5. Kalajoelta ja hakee meidät kokkolalaiset puolelta päivin.
Sen jälkeen jatketaan Kokkolasta kohti Kälviää, Kannusta, Sieviä ja Nivalaa - näiltäkin paikkakunnilta voi tulla mukaan matkalle. Perillä Kuopiossa yövytään hotelli Puijonsarvessa.
Paluumatkalle Kuopiosta lähdetään sunnuntaina 27.5. messun ja kirkkokahvien jälkeen.

Lähetysjuhlat pidetään Kuopio-hallissa ja alueen kouluilla. Suomen Lähetysseura järjestää juhlat vuosittain touko-kesäkuussa. Tänä vuonna ne järjestetään yhdessä Kuopion ev.lut. seurakuntien kanssa teemalla Rakasta minua nyt. Lähetysjuhlat ovat suurin kirkon kansainvälisen toiminnan tapahtuma.
Juhlilla on mahdollisuus kohdata muiden kulttuurien kristittyjä ja pohtia yhdessä heidän kanssaan sitä, mitä merkitystä kristillinen usko tuo elämään ja miten usko vaikuttaa kehityksen ja maailman epäoikeudenmukaisuuden ongelmien ratkaisemiseen.

Lähetysjuhlilla on tilaisuus tutustua Suomen Lähetysseuran ja sen ulkomaisten yhteistyökumppaneiden työhön eri puolilla maailmaa. Lisäksi siellä saa ajankohtaista tietoa lähetystyöstä.
Lähetysjuhlat järjestetään yhteistyössä paikallisseurakunnan, hiippakunnan ja joka toinen vuosi Kirkkopäivien kanssa.

Juhlilla on luvassa ohjelmaa kaikenikäisille. Perjantaina vietetään avajaisia Kuopion tuomiokirkossa. Illan mittaan voi osallistua (mikäli vielä jaksaa) musiikkinäytelmään ja konserttiin.
Lauantain ohjelma aloitetaan aamurukouksella ja TT Kati Kemppaisen pitämällä raamattutunnilla. Päivän mittaan voi laulaa Laulujen laulu -tilaisuudessa yhteislauluja ja nähdä kuvia ja kuulla tarinoita lähetystyöstä. Iltapäivällä voi tutustua kummilapsiohjelmaan ja seurata paneelikeskustelua. Lauantai-illan kohokohtana lienee Kuopio-hallin messu, jossa piispat Jari Jolkkonen ja Ibrahim Azar siunaavat kesän isoset tehtäviinsä.
Lauantain ohjelmassa on rinnakkaistilaisuuksia, kuten Kuurojen lähetys, Lähi-Idän matkalaiset, ELY, seurakuntien luottamushenkilöt (asiaa muun muassa syksyn seurakuntavaaleista), lähetys- ja kansainvälisen työn sihteerit, Opettajien Lähetysliitto, Matkalauluseurat, Siioninvirsiseurat sekä Pipliaseura.
Sunnuntain ohjelmassa ovat lähinnä raamattutunti sekä Kuopion torilla toimitettava messu, jossa piispa Jari Jolkkonen avustajineen siunaa lähetystyöhön lähtevät.

Lähetysjuhlilla on totuttuun tapaan erilaisia myyntibasaareita. Erään myyntikojun hitti lienee Nilsiän seurakunnan Näpertäjien vanhoista, vihreistä tasausliiveistä valmistamat sydänpussukat, satulansuojat ja kaulanauhat. Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijat ovat suunnitelleet nämä kierrätystuotteet. Suomen Lähetysseurasta on luvattu antaa em. tuotteiden valmistusohjeita juhlilla vieraileville kädentaitajille.
Meiltä Kokkolastakin löytyy lähetyssihteerin työhuoneen kaapista vihreitä tasausliivejä uusiokäyttöön!

Matkaa Kuopioon on Kokkolasta reilut 300 km. Matkalla pidetään ruokatauko Pyhäsalmen tienoilla.
Otamme bussimatkalle mukaan sinikantisia, miltei puhkikuluneita Kauneimmat hengelliset laulut -vihkosia.
Tavan mukaan on pidetty bussimatkalla toivelaulutuokio, joskus on ollut myös leikkimeilisiä tietovisailuja, ja onpa toisinaan myös jumpattukin, mihin miltei kaikki kuljettajaa lukuun ottamatta ovat osallistuneet.
En kuitenkaan paljasta vielä tässä vaiheessa matkasta ja juhlista enempää. Jotain jännitettävää täytyy vielä jättää itse matkallekin…
Tuntuuko yhtään siltä, että olisit kiinnostunut lähtemään kanssamme Kuopioon Lähetysjuhlille ja tutustumaan samalla ”kalakukkokaupunkiin”? Lähetysjuhlille voi lähteä, vaikkei niihin olisikaan aiemmin osallistunut. Kannattaa seurata seurakuntien viikkoilmoituksia. Osallistumismaksukaan ei ole kovin korkea, koska Kokkolan rovastikuntarahasto on luvannut tulla vastaan bussimaksuissa. Ilmoittautua ehtii vielä toukokuun alkupuolelle saakka.

Eero Wetzell ja Kirsi Perämaa

Eero Wenzell ja Kirsi Perämaa toivottavat kaikki tervetulleiksi Lähetysjuhlille: ”Kuopio on upea paikka. Täällä pääsee keskelle juurevaa savolaista elämänmenoa. Löytyy lähetysinnostusta ja valmiutta vapaaehtoistoimintaan. Uusiotuotteiden tekeminen Lähetysseuran vanhoista mainoskankaistakin on otettu täällä vastaan innostuneesti.” Kuva Hannu Korhonen

Ei kommentteja "Lähetysjuhlat avaavat kesäjuhlakauden"

Kommentoi "Lähetysjuhlat avaavat kesäjuhlakauden"