Vapaaaehtoisena - Yhdessä – armo on yhteistä matkantekoa

2.2.2017 | Johanna Rönnkvist

Mitä ajattelit vuoden vaihtuessa? Eihän uusi vuosi välttämättä tuo muutosta entiseen, uuden edessä voi olla mihin aikaan vuodesta vaan. Mutta näin alkuvuodesta voisi olla oiva tilaisuus muuttaa itsessään ja elämässään jotakin sellaista, mikä ei toimi.

Minä päätän aloittaa muutoksen tavastani ajatella. Päätän tietoisesti nähdä hyvän ympärilläni, muissa ihmisissä ja itsessäni. Niin, päätän olla armollinen myös itselleni. Ja siitä se sitten laajenee?

Tammikuun toisena sunnuntaina vietettiin Kokkolan kirkon messun yhteydessä vapaaehtoisten kirkkopyhää. Kirkkoon oli kutsuttu erityisesti seurakunnassa ja järjestöissä toimivia vapaaehtoisia. Messussa vapaaehtoiset saivat tulla alttarille siunattavaksi.

Vapaaehtoiset siunattavana

Siunaa elämääni, siunaa työtäni.
Auta, että tunnen läsnäolosi.
Anna lampun loistaa, mieli tyynnytä.
Isä, öin ja päivin pidät kädestä.
Virsi 482:4

Messun jälkeen vapaaehtoiset kokoontuivat yhteiseen kiitosjuhlaan seurakuntakeskukseen. Kiitosjuhlan tunnelma oli välitön ja ilmassa oli yhteenkuuluvuuden tunnetta. Paikalla oli monenkirjava väkijoukko, monenlaista osaamista, tietoa ja taitoa. Vapaaehtoistehtävissä ei kuitenkaan toimita omien voimien varassa. Yleisesti oltiin sitä mieltä, että asiat ovat lopulta Korkeimman hallussa. Tilanteisiin voi ja tuleekin valmistautua. Asioita voi opiskella ja harjoitella. Nuoruudessa on intoa ja elämänkokemus tuo kypsyyttä. Parhaansa tulee yrittää. Mutta lopulta voimat annetaan ylhäältä. Omin voimin ei tarvitse pärjätä ja jaksaa.

Ehtoollismaljat

Tämä vuosi
on kaksinkertainen juhlavuosi. Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan teema on Yhdessä ja reformaation merkkivuoden teema on Armoa. Teemat kulkevat käsi kädessä. Hyvinvointia on se, että joku on vierellä. Armoa on, ettei kukaan jää yksin. Armo on läsnäoloa ja yhteistä matkantekoa.

Ihmisen sana toiselle voisi olla sama kuin Jumalan sana ihmiselle: Siinähän sinä olet. Sinua olen odottanut. Maailma on kauniimpi, kun sinä olet siinä. (Lainaus juhlavuoden teeseistä)

Tulkoon tie sinua vastaan,
olkoon tuuli aina myötäinen,
päivä poskillesi paistakoon,
sade pelloillesi virratkoon.
Ja kunnes kohdataan,
elämäsi jääköön käsiin Jumalan.
Virsi 979

P.S. Kokeilimme tätä äsken diakoniapiiriläisten kanssa. Sanottiin toisillemme: Siinähän sinä olet. Sinua olen odottanut. Maailma on kauniimpi, kun sinä olet siinä. Tätä ei voi sanoa, muuten kuin toista silmiin katsomalla. Ja tekee mieli ottaa toista kädestä tai taputtaa hartioille. Tuli muuten hyvä mieli puolin ja toisin, kannattaa kokeilla!

Lue lisää juhlavuoden teeseistä.

Ei kommentteja "Vapaaaehtoisena - Yhdessä – armo on yhteistä matkantekoa"

Kommentoi "Vapaaaehtoisena - Yhdessä – armo on yhteistä matkantekoa"