Vapaaehtoisena – Miesväen merkitys

25.7.2016 | Minna Varila

Miten nainen oikeastaan selviäisikään ilman miehiä tässä maailmassa? No, moni nainen varmasti selviää arjen pienistä teknisistä vastoinkäymisistä omalla näppäryydellään, mutta minä en kuulu niihin naisiin.

Esimerkiksi, kun pitäisi Aittakahvilan pihaan hakea katetta. Ensinnäkin siihen tarvii peräkärryn, jota en omista. Toiseksi onhan se nyt kaikkien muidenkin tien päällä liikkuvien etu, että joku taitavampi ajaa sitä kärryllistä autoa. Joku, joka esimerkiksi muistaisi ajaessaan koko kärryn olemassaolon. Ja kuinka kätevää onkaan olla mies mukana kun kaikki 15 säkkiä katetta pitää kantaa sinne kärryyn!

Miehissä on monia hyödyllisiä ominaisuuksia. Tätä lausetta seuraa joukko yleistyksiä.
Miehet ovat suoraviivaisia, joten siinä missä nainen pähkäilee kullankeltaisten ja auringonkeltaisten servettien välillä mies tuumaa ykskantaan, että onko tuolla niin väliä. Kuinka kätevää on pudottaa nainen maanpinnalle: säästää aikaa ja ehkäpä myös rahaakin, jos vaikka jää servetit ostamatta ja päädytään käyttämään niitä, mitä viime kesältä jäi.

Miehet onnistuvat usein selviämään teknisistä asioista paljon kätevämmin kuin naiset ja he ajattelevat monesti enemmän toimivuutta kuin ulkonäköä. Esimerkiksi minulla on naisena taipumus Aittakahvilassamme vain katsoa, että liinat ovat kauniisti pöydällä ja maljakoissa on kukkia tai kärpäset eivät lennä krenikka-astiaan. Asioita jotka moni mies jättäisi täysin toissijaisiksi. Mutta mitä mies tällä välin tekee?
Mies se oli, joka ymmärsi laittaa rappusten yläpäässä ammottavan aukon kohdalle ylimääräisen laudan. Hän myös ymmärsi ottaa kulunutta lautaa, joka muistutti Aitan vanhoja rappuja, joten tyylitajuakin löytyy. Mies ymmärsi myös tuoda Aitalle kunnon risuluudan. Täytyyhän sellainen olla ja sillä niin kätevasti saa ulkorappuset laastua! Ja mies ymmärsi tuoda oven pieleen kahvan ja ulkorappujen viereen kädensijan ikäihmisiä ajatellen. Ja toimittipa meille myös jääkaapin. Ja minä sen kun vaan suoristin liinoja.

Miehille tuottaa usein hyvää oloa se, että nainen kerta kaikkiaan välillä on niin avuton ilman häntä. Silloin syttyy miehessä vahvemman ja taitavamman ja rauhallisemman olion pilke ja näin hän saa kaikilla tilanteeseen sopivilla ominaisuuksillaan naisen ihailun itselleen. Mutta sitähän mies ei tiedä, paljonko nainen on harjoitellut elämässään, jotta saisi avun tarpeessaan nuo kaikki puolet miehestä esille.
Parhaimmat tulokset voidaankin saavuttaa miesten ja naisten yhteistyöllä. Siinä missä mies osaa käyttää kaikkia teknisiä vempaimia, että saadaan Aittakahvilan kyltistä tasasivuinen ja sileäpintainen, käyttää nainen luovuuttansa maalaamalla kyltin houkuttelevan näköiseksi. Eikä aikaakaan mene kauaa, kun mies pitää huolen, ettei jahkailla. Tosin olen monia tuumailumiehiäkin tavannut, mutta se olisikin taas aivan uuden blogitekstin arvoinen juttu…

Keskellämme liikkuu voimaa, vapaaehtoistyön voimaa. Tai ainakin melkein vapaaehtoista, ehkä hieman maaniteltua. Se voima asuu miehissä, joille kaikki kunnia ja kiitos siitä, kun naisparkoja autatte siellä, missä peukalot kasvavat keskellä kämmentä.

Ei kommentteja "Vapaaehtoisena – Miesväen merkitys"

Kommentoi "Vapaaehtoisena – Miesväen merkitys"