Minun paikkani kirkon penkissä

13.6.2016 | Tarja Jakobsén

Astun kirkkoon lauantai-iltana. Ovella minua on vastassa lämmin hymy ja tervetuloa-toivotus. Kirkossa vallitsee puheensorina ja bändi virittelee vielä soittimiaan.

Näen tuttuja, mutta tänä iltana saan istua ystävän vieressä. Se on kuin Taivaan Isän lämmin halaus, tule tähän viereen istumaan, niin jaetaan tämä hetki.
Vaihdetaan kuulumisia, iloitaan, jaetaan murheita, ja kun ilta alkaa hiljennytään kuulemaan.

Ihana iloinen ylistyslaulu alkaa soimaan. Joskus se saa heti yhtymään lauluun, joskus saa vain kuunnella.
KynttiläHuokaisen, ilo saa kyyneleet nousemaan. Minun paikkani, tässä kirkon penkissä, tämä hetki, pyhän kosketus.
Tilaisuus voi joskus tuntua pitkältä, liian pitkältä, puhuja ei tunnu koskaan lopettavan, joskus laulu ei tule lähelle ja kertosäettä lauletaan aivan liian monta kertaa. Kärsimättömyyttä vastaan saa taistella, viikon murheet ja tapahtumat vellovat, selkä väsyy.

Semmoisena juuri Jumala kutsuu meitä.
"Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon.” (Matt. 11:28)
Jeesus sanoo ne sanat minullekin. Rauha saa tilaa mielen melskeessä, ja lähtiessä kotiinpäin en voi suurempaa lahjaa saada, kuin sydän iloa täynnä todeta laulun sanoin: It is well with my soul.

Ei kommentteja "Minun paikkani kirkon penkissä"

Kommentoi "Minun paikkani kirkon penkissä"