Kasvosuoja puisen ristin päälle puettuna.

Ajankohtaista koronavirustilanteesta

22.2.2021 12.00

Sivu päivitetty 26.2.2021.

Aluehallintoviraston (AVI) 26.2.2021 tekemän päätöksen mukaan kokoontumisrajoitukset ovat edelleen voimassa. Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten sallittu osallistujamäärä on nyt 20 henkilöä. Rajoitukset ovat voimassa 31.3.2021 saakka.

Oulun tuomiokapitulin ohjeiden mukaan noudatetaan AVI:n määräyksiä, jonka mukaan 20 hengen rajoitus koskee myös toimituksia (kaste, avioliittoon vihkiminen ja hautaan siunaaminen), mutta näissä voi olla pientä joustoa pastoraalisin perustein.

Soiten alue pysyy koronaviruksen perustasolla ja voimassa olevia suosituksia Linkki avautuu uudessa välilehdessäjatketaan 15.3.2021 saakka.

Jumalanpalvelukset

Oulun tuomiokapitulin ohjeiden mukaan noudatetaan AVI:n määräyksiä, jonka mukaan tilaisuuksissa on 20 henkilön rajoitus.

Seurakuntien kaikki jumalanpalvelukset striimataan, ja niihin voi osallistua netin tai Facebookin välityksellä. Seurakuntien nettisivujen etusivuilta löytyy linkki nettijumalanpalveluksiin.

Kirkkoherranvirastot

Kirkkoherranvirastot noudattavat toistaiseksi voimassa olevia aukioloaikoja.
Jos alueella siirrytään koronan leviämisvaiheeseen, kirkkoherranvirastot suljetaan. Virastoissa asioidessa suositellaan käytettävän maskia tai visiiriä.

Perhejuhlat ja hautajaiset

Oulun tuomiokapitulin ohjeiden mukaan noudatetaan AVI:n määräyksiä jonka mukaan 20 hengen rajoitus koskee myös toimituksia (kaste, avioliittoon vihkiminen ja hautaan siunaaminen), mutta näissä voi olla pientä joustoa pastoraalisin perustein.

Kastetilaisuuksia ei järjestetä toistaiseksi kodeissa.

Yksityistilaisuuksissa, kuten kastejuhlissa ja hääjuhlissa, jotka järjestetään seurakunnan tiloissa, noudatetaan Soiten suositusta eli enimmäisosallistujamäärä on silloin 10 henkilöä.

Aikuisten toiminta

Aikuisten toiminta on hiippakunnan ohjeiden mukaisesti tauolla.

Lasten ja nuorten toiminta

Lasten ja alle 20-vuotiaitten toiminta jatkuu toistaiseksi turvajärjestelyt huomioiden.

Lounaat ja kahvila

Hyvän mielen -lounaita Kokkolan seurakuntakeskuksen Alasalissa ei toistaiseksi järjestetä.
Kokkolassa Läntisellä Kirkkokadulla sijaitseva Lähetyssoppi on tauolla. Seuraa lähetyksen tiedotuksia Kokkola-lehdestä, seurakunnan nettisivuilta tai Lähetyssopen Facebook-sivuilta.

Turvallisuudesta huolehtiminen

Sellaisissa seurakuntien tilaisuuksissa, jotka pystytään järjestämään pienimuotoisesti (max 20 henkilöä), kerätään osallistujien yhteystiedot. Tietoja käytetään vain mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseen, ja niitä säilytetään vain 14 vuorokauden ajan, jonka jälkeen tiedot hävitetään.

Kaikissa tilaisuuksissa muistutetaan edelleen turvaväleistä, maskien käytöstä sekä hyvästä käsihygieniasta.