Kuka nukkuu, kenen tulisi valvoa?

Viikon sanaan

Valitse seurakunta

Uusin blogikirjoitus - Nyaste blogginlägg

Ave Maria & L'Eau Vive

12.3.2013

Det tog mig många år att inse att Jesu mor, Maria, var en mycket ung mamma. Kanske inte ung i sin egen kultur men sedd med vår kulturs ögon. En modig ung kvinna!
Själva dagen som fått namn efter Maria -  Marie bebådelsedage - går inte en kyrkomusiker oförmärkt förbi.

Meidän suurin juhlamme

22.2.2013

Asettelen pikareita alttarikaiteelle. Siihen mahtuu tarkalleen 175 kappaletta.  Olen valmistamassa Herran huonetta seurakuntalaisen ja Jumalan kohtaamiseen. Kristityn tärkein,  jokasunnuntainen juhla on alkamassa.

Kommentoi | Yksi kommentti Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Viisi tähteä saa miehen kyyneliin

21.2.2013

Pidän elokuvista. Parhaiten niitä näkee elokuvateatterissa. Siellä käyn mielelläni. Jotain taianomaista ja hienoa koen siinä, kun valot sammuvat ja kuvat alkavat heijastua suurina silmien eteen. Elokuvaa katsellessa voi olla myös todistamassa jotain merkittävää ja syvällistä elämästä. Hyvä elokuva laittaa jotain minussa liikkeelle ja antaa aineksia arvioida omaa elämääni.

Kommentoi | Yksi kommentti Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Viestinnän vinkkeli - Irto-oksa?

4.2.2013

Istun kappelissa, elämäni ensimmäisessä hiljaisuuden retriitissä. Kappelin ikkunasta näkyy järvi. Rannan paljaat koivut huojuvat tuulessa. On lokakuun loppu, ja vuorokaudenajasta riippuen taivas on punainen tai sininen tai musta.

Viestinnän vinkkeli - Täyttä hepreaa Kokkolassa

30.1.2013

Täyttä hepreaa

"Se on minulle täyttä hepreaa", tavataan sanoa uppo-oudosta asiasta. Kukahan tuonkin sanonnan on keksinyt? Osaahan jokainen suomalainen ainakin muutaman sanan hepreaa!
Jumalanpalveluksessa laulamme puhtaalla heprealla halleluja ('ylistäkää Herraa'). Ensimmäisenä adventtina kiiruhdamme kirkkoon laulamaan - oikeastaan rukoilemaan - hoosiannaa ('hosha-na', 'auta', 'pelasta').
Suomalainen etunimistökin perustuu pitkälle Raamatun heprealaisiin nimiin - ja niillä kaikilla on merkitys. Omasta suvustani löytyy ainakin Aabraham, Samuel, Hanna, Elias, Joona, Saara, Johannes, Sakari, Mirjam, Mikael...

Kommentoi | 6 kommenttia Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Minä näen sinut – Matkalla

22.1.2013

Joka toinen maanantai-ilta kokoontuu KEVA-kerho Koivuristissä.  Kerho on seurakunnan ryhmä eri-ikäisille  kehitysvammaisille.
Kun olen kerännyt palautetta kerhon luonteesta, sen hyvistä ja huonoista puolista, vastaukset ovat olleet samansisältöisiä.  Tärkeitä asioita ovat ystävät, joiden kanssa olla yhdessä sekä se, että kerhossa puhutaan Jeesuksesta.  Toiveina ovat  keskustelujen ohella askartelut.  Kerhokerrasta halutaan jokin muisto kotiin vietäväksi.

Minä näen sinut - Saavu

17.10.2012

Millainen on toiveidesi kirkko? Tähän kysymykseen saa monenlaisia vastauksia. Vastauksissa korostuvat kirkon sanoman selkeys, osallistumismahdollisuus sekä tunne hyväksytyksi tulemisesta. Toiveiden kirkossa ilosanoma Jeesuksesta on esillä puheissa ja lauluissa. Toiveiden kirkossa on jokaisen hyvä olla.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Minä näen sinut - Turvassa

26.9.2012

"Hiljaa hyvä tulee" tai "Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty", sanotaan.  Toivon, että sanonnat toteutuvat.  Yli vuoden ajan olemme työryhmässä miettineet, keskustelleet ja suunnitelleet ensi vuoden syyskuussa olevaa valtakunnallista kehitysvammaisten kirkkopyhää.

Olen kiitollinen seurakuntaneuvostolle, joka antoi myönteisen päätöksen Kokkolan suomalaiselle seurakunnalle toimia juhlan isäntäseurakuntana. Erityisen iloinen olen päätöksestä kaikenikäisten kehitysvammaisten ystävien puolesta. Myös heille avautuu mahdollisuus olla toteuttamassa juhlaamme - ei vain osallistujina, vaan toimijoina eri tehtävissä.

Kommentoi | 5 kommenttia Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget