Mikä olisi meidän sanamme tänään Isä Jumalalle tai toinen toisillemme?

Viikon sanaan

Valitse seurakunta

Uusin blogikirjoitus - Nyaste blogginlägg

Mantelipuun kukka kertoo Jumalan lupausten toteutumisesta

15.1.2020

Polkumme Espanjan maaseudulla jatkuvat. Öisin on ollut hyvin kylmää, mutta näin päivisin paistaa aurinko siniseltä taivaalta, polut siis houkuttelevat. Kulkiessamme on yhtäkkiä edessämme valkoisena kukkiva pieni puu. Tietävämpi meistä tunnistaa sen mantelipuuksi.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Pyhä perhe - yhteyden tunne kristittyjen kesken on konkreettista

13.1.2020

Täällä Espanjan takamailla on aikaa seurata paikallista elämänmenoa, kokea ja oppia uusia asioita.
Otetaanpa esimerkiksi vaikka messut.

Kylässä, jossa mieheni Taunon kanssa asumme, on vain katolinen kirkko, Äiti-kirkko, kuten joku sanoisi.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Toiset meistä on kutsuttu hoitamaan muuntajan virkaa

7.1.2020

Polkuni täällä Espanjan takamailla jatkuu.
Kävelen ja ihmettelen maaseudun rauhaa ja tätä jotenkin vanhahtavaa elämänmenoa.
Erään polun risteyksessä seisoa jököttää muuntaja, lienee aivan toiminnassa oleva.

Pyhiinvaeltajien jalanjäljissä Espanjan sydänmailla

30.12.2019

Kävelen pitkin ruohottunutta polkua Espanjan sydänmailla, kaukana kaikista turistialueista. Elämä täällä on hyvin yksinkertaista, kuten nämä polutkin.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Rågbröd i pizzaugn/Pizzauunissa leivottua ruisleipää

19.12.2019

Vi är tillbaka i Karleby. Arbetet i Rhodos fortsätter i april då turisterna återvänder. Jag jobbar i huvudsak som turistkantor även om höstperioden även innehöll en period med finländare bosatta på Rhodos. Margaret som var min företrädare kom tillbaka till vintern till Rhodos och med sig i bagaget hade hon en surdegsrot som hon fått i tiderna av sin finska svärmor som i sin tur fått den av någon granne. (Huomio: Kaksikielinen blogi)

Heliga kyssar - Pyhät suudelmat

20.11.2019

Nu när turistäsongen är över så träder den grekiska kulturen fram på ett helt annat sätt och vi får ta del av lokalbefolkningens sätt att leva. Jag känner mej hemma med korstecknet sedan tidigare och jag tycker det är ett så fint tecken som rymmer så mycken omsorg och förbön samtidigt som man välsignar istället för att förbanna. Det senare är vi finländare bra på!

Mönster - Kuviot

12.11.2019

Stenläggningarna här på Rhodos bildar vackra mönster – ofta i behagliga naturnära färger.

Esirukousta pyytäen - Att be om förbön

29.10.2019

Kaksikielinen blogikirjoitus. Tvåspråkigt blogginlägg. Texten på svenska längre ner.

Autovuokraamon isäntä tuli ulos kadulle jututtamaan ja kun hän kuuli että olemme lähdössä Panormiitiksen luostariin Symille hän haki kolikoita ja pyysi minua sytyttämään rukouskynttilän hänen puolesta. Tein sen mielellään ja sytytin monen muunkin puolesta.

Möten på Symi - Kohtaamisia Symillä

12.9.2019

På en båttur till Agios Nikolaos beach på Symi får jag plötsligt frågan om jag är från Kokkola. Kanske är det inte så lätt att lista ut då jag är iklädd vitblå Kokkola t-skjorta med Tankarfyr men det var ändå rätt osannolikt att vi skulle träffas på båttaxitur på Symi – Marika från Kokkola och jag.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Nuoren äidin haave pöytäkeskusteluista käy Rodoksella toteen

26.8.2019

Blogi on kaksikielinen, på svenska längre ner.

Nuorena äitinä Kokkolassa haaveilin omasta kortteliruokapaikasta, jossa saisi jakaa päivälliset lapsiperheiden ja yksinäisten ynnä muiden kanssa. Haaveilin myös keskustelukahvilaista; juttupaikasta, joihin olisi helppo mennä ja jossa vapaasti saisi jakaa mielipiteitä. Filosofoida.