Seurakuntavaalit 2018

Seurakuntavaalit-logo

Seurakuntavaalit 2018

Seurakuntiin valitaan uudet luottamushenkilöt syksyn vaaleissa kaudelle 2019–2022. Vaalipäivä on 18. marraskuuta ja ennakkoäänestysaika 6.–10. marraskuuta.

Vaalit käydään teemalla Minun kirkkoni. Seurakuntavaalit ovat ainoat valtakunnalliset vaalit, jossa jo 16-vuotiaat saavat äänestää.

Seurakuntavaaleissa asetutaan ehdolle valitsijayhdistyksen kautta. Sen taustalla voi olla puolue, herätysliike tai jokin aate, joka yhdistää sen jäseniä, tai valitsijayhdistyksen voi perustaa esimerkiksi kaupunginosan mukaan. Ryhmien taustat halutaan avoimesti esille.

Seurakuntavaalit ovat paikallisvaalit. Seurakuntalaisille tämä tuo erinomaisen mahdollisuuden vaikuttaa kirkon työhön omassa lähiympäristössä. Ehdokkaaksi voi asettua 18 vuotta täyttänyt, konfirmoitu kirkon jäsen. Ehdokkaaksi voi asettua 17. syyskuuta saakka.

Lue lisää seurakuntavaalit.fi -sivustolta.

Vaalit mietityttävät myös päiväkerholaisia. Alla olevalla videolla he pohtivat tätä hieman haastavaa asiaa.

Kokkolan seurakuntayhtymässä
seurakuntavaaleissa valitaan jäsenet sekä paikallisseurakuntien seurakuntaneuvostoon että yhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon. Yhtymän seurakunnat ovat toiminnallisesti itsenäisiä. Seurakuntaneuvosto päättää seurakunnan toiminnasta. Yhtymän seurakunnilla on yhteinen ylin hallinto, yhteinen kirkkovaltuusto. Se päättää toiminnan ja talouden päälinjoista, kirkollisverosta, rakennushankkeista ja virkojen perustamisesta.

Seurakuntavaalilehti

Tästä voit lukea