Lounasmusiikki

Julkaistu: 05.07.2018

https://www.kokkolanseurakuntayhtyma.fi/filebank/12834-matti_pohjoisaho_NETTI_copy.jpgMatti Pohjoisaho soittaa lounaskonsertissa Kokkolan kaupunginkirkossa 11.7. klo 13 Johann Sebastian Bachin, Frédéric Chopinin ja Franz Lisztin musiikkia. Konsertin pääteos on Lisztin alun perin orkesterille säveltämä sinfoninen runo Les Préludes , joka on lajinsa ensimmäinen edustaja taidemusiikin historiassa. Nyt siitä kuullaan urkusovitus, joka taipuu orkestraalisesta monikerroksellisuudestaan huolimatta varsin notkeasti Kokkolan rehevästi soiville uruille. Konsertin alkupuolella kuultavat pianokappaleet ovat Bachin Preludi ja Fuuga c-molli (kokoelmasta Das Wohltemperierte Klavier I) sekä Chopinin tunnelmalliset ja helmeilevät klassikot Nocturne Es-duuri ja Fantasia-Impromptu. Matti Pohjoisaho toimii tänä kesänä Kokkolan suomalaisessa seurakunnassa kesäkanttorina ja konsertoinnin ohella opettaa urkuimprovisaatiota ja liturgista soittoa Sibelius-Akatemiassa Helsingissä.
Konserttiin on vapaa pääsy, mutta jos haluaa tukea Kokkolanseudun Urkuseuran järjestämää lounasmusiikkisarjaa niin voi ostaa 6 euron hintaisen ohjelman.

Lounasmusiikki 11.7.
klo 13 Kokkolan kirkossa