Vuosittainen kansanjuhla

Julkaistu: 04.07.2018

Oulun hiippakunnan lähetysjuhlat järjestetään elo-syyskuun vaihteessa Utajärvellä. Tapahtumapaikkana ovat jäähalli, nuoriso- ja liikuntatalo sekä läheinen koulu. Oulun hiippakunnan lähetysjuhlia on järjestetty vuodesta 1981 alkaen. Hiippakunnan omat lähetysjuhlat saivat alkunsa siitä, kun useat valtakunnalliset kesäjuhlat olivat maantieteellisesti kaukana pohjoisen seurakunnista. Päätettiin aloittaa omat lähetysjuhlat. Juhlaohjelman toteutuksessa ovat olleet mukana kaikki kirkon lähetysjärjestöt.

Vuosittain järjestettävät lähetysjuhlat ovat kansanjuhla, jonka sisältöä ovat kansainväliset vieraat, lähetystyöntekijöiden tervehdykset ja eksoottinen musiikki. Lähetysjuhlien luonteeseen kuuluu iloinen ja välitön tunnelma. Musiikki, vieraat ja lähetystyöntekijät kuvineen sekä eri ikäiset osallistujat läheltä ja kaukaa tuovat värikkyyttä juhlaan.

Utajärvellä järjestettävien lähetysjuhlien ohjelmassa on esillä myös Kokkolan suomalaisen seurakunnan nimikkolähettien työtä. Lauantaina Antti Saarenketo tuo terveiset Afrikan lähetyskentältä teemalla Pakolaistyötä sodan varjossa Etelä-Sudanissa.

https://www.kokkolanseurakuntayhtyma.fi/filebank/12830-oulu_hiippakunnan_juhlat.jpgLähetysjuhlien järjestelyvuorossa on vuorollaan jokainen hiippakunnan rovastikunta. Ensi vuonna Oulun hiippakunnan lähetysjuhlat on suunnitelmissa toteuttaa Kannuksessa. Kokkolasta tehdään la 1.9. rovastikunnallinen päiväretki linja-autolla Utajärven lähetysjuhlille. Tarkempaa tietoa matkasta ja ilmoittautumisista elokuun alun kirkollisissa ilmoituksissa. Lisätietoa: www.utajarvenseurakunta.fi/lahetysjuhlat

Oulun hiippakunnan lähetysjuhlat Utajärvellä 31.8.-2.9.