Jylhänrinteessä on tilaa temmeltää

Julkaistu: 14.02.2018

Väinö Kivelä (vas.), Alexander Melarti, Ruut Kivelä, Fanny Kylmälä, Niilo Tyynelä ja Aatu Björkbacka osallistuvat laululeikkiin päiväkerhossa Jylhänrinteessä.

Pitkän odotuksen jälkeen Halkokarilla avataan seurakunnan uudet tilat.
Jylhänrinteeksi nimetty Kokkolan seurakuntayhtymän toimitila avaa virallisesti ovensa sunnuntaina 18. helmikuuta, kun seurakuntapastori Elias Majuri siunaa Halkokarin toimitilan käyttöön. Päiväkerholaiset pääsivät tutustumaan uusiin valoisiin tiloihin jo viikolla.4–6-vuotiaiden päiväkerholaisten mielestä parasta kerhossa on kivat leikit ja kaverit.
- Ne on niin hyvät, että en oikein tiedä, kommentoi Aatu Björkbacka uusia tiloja.

Niin päiväkerholaiset kuin diakoniapiiriläiset ovat kokoontuneet Lasimestarintien pienessä kaksiossa sen jälkeen kun Halkokarin entinen seurakuntakoti poistettiin sisäilmaongelmien takia käytöstä ja myöhemmin purettiin kokonaan.
- Lasimestarintiellä on ollut aika ahdas ja tiivis tunnelma, joten ilolla odotetaan Jylhänrinteeseen pääsyä, sanoo Kokkolan suomalaisen seurakunnan lapsityönohjaaja Päivikki Kivistö.
- Kevään aikana on tarkoitus aloittaa myös perhekerhot Jylhänrinteessä, Kivistö lisää.

Kokkolan suomalaisen seurakunnan diakoniatyöntekijä Mervi Keränen kertoo myös diakoniapiiriläisten kokoontuvan jatkossa Jylhänrinteessä. Kohtaamispaikka jatkaa toimintaansa Vasikkasaaren leirikeskuksessa – ainakin toistaiseksi.
- Mukavaa, että meillä on uusi tila, ja että ollaan samalla paikalla missä ollaan aiemminkin oltu, Keränen lisää.

Halkokarin entisessä seurakuntakodissa lähes 20 vuotta työskennellyt diakonissa Arja Kinaret muistelee Halkokarin koulun kolmasluokkalaisten käyneen uskonnontunnilla seurakuntakodilla.
- Alttarin äärellä oli mukava pitää tuntia, ja kertoa, miten diakoniakin lähtee alttarilta. Jumala on rakastanut meitä niin paljon. Mekin saamme lähteä tästä alttarilta palvelemaan lähimmäisiä, Kinaret kuvailee.
Aktiivinen diakoniapiiriläinen ja vapaaehtoinen Terttu Tuoreniemi muistaa vanhan Jylhänrinteen merkityksen alueen ihmisille.
- Kaikki sanoivat, että se oli kuin kotiin olisi mennyt. Eiköhän näistä uusista tiloista myös koti tule, hän uskoo.
Naiset muistelevat, että vanhassa Halkokarin seurakuntakodissa järjestettiin suosittu messu kerran kuukaudessa. Lisäksi tiloissa toimi pyhäkoulu, tyttökerhoja, erilaisia piirejä ja myyjäiset pari kertaa vuodessa.
- Syksyisin alueen ihmiset tulivat haravoimaan seurakuntakodin pihaa. Se lisäsi yhteisöllisyyttä, Arja Kinaret muistaa.
- Alueen ihmiset ovat kaivanneet omaa tilaa, Terttu Tuoreniemi lisää.

Kiinteistön omistajan WSB Rakennus Oy:n esittely tontilla alkaa sunnuntaina 18.2. kello 11.30, Kokkolan suomalaisen seurakunnan puheenvuoro ja tilan käyttöön siunaaminen kello 13.30. Ovet ovat avoinna ja kahvipannu kuumana koko tilaisuuden ajan.

Seurakuntauutinen Radio Dein taajuudella (104,3/91,8 MHz) sunnuntaina 18.2. klo 11.25.

Kuuntele ohjelma.

Jylhänrinne

• Kokkolan seurakuntayhtymä on vuokrannut Jylhänrinteestä noin 150 neliön tilat.
• Iso oleskelutila voidaan jakaa kahteen pienempään tilaan tarpeiden mukaan, jolloin yksi kerhotila on noin 44 neliötä. Lisäksi Jylhänrinteessä on keittiö, eteinen ja wc-tilat.
• Jylhänrinteessä kokoontuu arkisin 4-5-vuotiaiden sekä 3-vuotiaiden päiväkerhoryhmiä. Suunnitelmissa on aloittaa tiloissa myös perhekerho. Diakonipiiri kokoontuu Jylhänrinteessä joka toinen torstai klo 12.30
• Jylhänrinteen nimi tulee Jylhän perheestä, joka asui rinnetontilla sijainneessa talossaan. Paikkaa kutsuttiin jo tuolloin Jylhänrinteeksi.
• 1970-luvulla Jylhät möivät tontin seurakunnalle, paikalle rakennettiin Halkokarin seurakuntakoti. Sisäilmaongelmien takia rakennus purettiin. Uuden kiinteistön omistaa WSB Rakennus Oy.

Tekstit ja kuvat: Mari Hautamäki

Päiväkerholaiset Ruut Kivelä (vas. ala), Alexander Melarti, Urho Hietaharju, Fanny Kylmälä, Väinö Kivelä, Niilo Tyynelä ja Aatu Björkbacka ehtivät jo leikkimään Jylhänrinteen uusiin tiloihin. Arja Kinaret (vas.), Terttu Tuoreniemi, lapsityönohjaaja Päivikki Kivistö, lastenohjaaja Päivi Rannisto, apulainen Anne Sorvisto, harjoittelija Anzhela Koneva sekä lastenohjaaja Annika Kivioja kurkistelevat takarivissä.

Jenny Tilus-Kylmälä haki tyttärensä Lillin, 2, kanssa isosisko Fannyä, 4, päiväkerhosta. Ensikokemus Jylhänrinteestä oli äidin mielestä avara ja valoisa. - Varsinkin eteinen on iso Lasimestarintien tiloihin verrattuna.

Urho Hietaharju (vas.), Ruut Kivelä ja Alexander Melarti leikkivät yhdessä Jylhänrinteen päiväkerhossa.

Päiväkerho on ohi ja äiti hakee Urho Hietaharjun kotiin. Fanny Kylmälä etualalla pukeutuu, Aatu Björkbacka on jo valmis.

Jylhänrinteen osoite on tuttu; Halkokarintie 19.